Antena 3 CNN Externe Rusia trimite nave de război spre Sevastopol | Radu Tudor: "Moscova pregătește ceva de anvergură"

Rusia trimite nave de război spre Sevastopol | Radu Tudor: "Moscova pregătește ceva de anvergură"

Analistul militar și realizatorul TV Radu Tudor relatează o mișcare neobișnuită a Marinei militare ruse în Marea Neagră.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Ian 2023   •   20:06

"Cel puțin 3 submarine și o navă mare pentru desant litoral au plecat din portul Novorossiisk și se îndreaptă spre portul Sevastopol", scrie Tudor pe blogul său, citând site-ul de specialitate navalnews.com

Conform navalnews.com, "acest lucru este foarte neobișnuit și poate indica operațiuni în desfășurare".

Navele Flotei Ruse la Marea Neagra s-au refugiat în Novorosiisk după scufundarea navei-amiral, crucișătorul Moskva, de către ucraineni.

"La Sevastopol (în Crimeea, n.r.) există încă riscul ca navele ruse să fie lovite de rachetele ucrainene. Riscul acesta asumat arată că rușii plănuiesc ceva (...) În plus, din ordinul ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, generali din conducerea armatei ruse au sosit în Belarus, în zona frontierei cu Ucraina, pentru a inspecta 'capacitatea de luptă' a dispozitivului constituit din trupe ruse și belaruse", a arătat Radu Tudor la Antena 3 CNN.

El a enumerat și alte argumente care indică o operațiune de anvergură a Moscovei în perioada următoare, posibil o reeditare a invaziei din 24 februarie, pe mai multe direcții, vizând inclusiv Kievul: schimbarea comandantului trupelor ruse în Ucraina și livrările fără precedent de armament greu pentru Ucraina, anunțate recent de aliați.

Presa italiană: "Va folosi Putin torpila atomică Poseidon pentru o lovitură nucleară tactică?"

Într-o altă evoluție a preparativelor militare ale Moscovei, surse anonime din domeniul Apărării, citate în presa rusă, spun că submarinul Belgorod a finalizat o serie de teste ale torpilei nucleare Poseidon.

Oficial, această super-armă a fost construită pentru a asigura capacitatea de ripostă nucleară a Rusiei.

Torpila este capabilă să lovească la o distanță foarte mare și poate fi programată să rămână în așteptare o perioadă nedeterminată, în vederea activării.

Italienii de la "Il Giornale" se întreabă dacă Putin are în plan să folosească torpila atomică Poseidon pentru o lovitură nucleară tactică.

Recent, liderul de la Kremlin și-a anunțat intenția de a-și dota Marina militară cu încă patru submarine nucleare. 

×
Subiecte în articol: Novorossiisk radu tudor Marea Neagrã
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close