Opozanţii lui Morsi pregătesc mai multe manifestaţii în zilele următoare, iar generalul Abdel-Fattah Al-Sisi s-a întâlnit cu şeful statului pentru a primi directive în privinţa măsurilor de securitate.
„Forţele armate au datoria să intervină pentru a împiedica Egiptul să se prăbuşească într-un tunel întunecat al conflictelor şi tulburărilor”, a precizat Al-Sisi.
Opozanţii lui Morsi consideră că actualul preşedinte a deturnat în favoarea taberei sale revoluţia din 2011 ce a pus capăt regimului condus de Hosni Mubarak şi a chemat la o mobilizare masivă pe 30 iunie, ziua aniversării învestiturii sale.
„Ţine de datoria naţională şi morală a armatei ca să intervină pentru a împiedica violenţele interconfesionale sau prăbuşirea instituţiilor statului”, a mai spus ministrul Apărării.
Potrivit unui comunicat al preşedinţiei, Morsi s-a întâlnit cu generalul Al-Sisi duminică seară, acesta făcând un „rezumat planurilor şi pregătirii forţelor armate pentru perioada următoare”.
De asemenea, preşedintele a dat „directive pentru a pune în aplicare rapid toate măsurile necesare ca să asigure securitatea tuturor structurilor vitale şi strategice ale ţării în coordonare cu Ministerul de Interne”.
De la alegerea sa, Morsi a intrat în conflict cu puterea judiciară, mass-media, cu poliţia şi, recent, cu lumea culturală.
El este, în prezent, ţinta unei campanii, numită Tamarrod (rebeliune, în arabă), cu aproximativ 15 milioane de susţinători, care îi cere demisia şi organizarea de alegeri prezidenţiale anticipate.