Vor beneficia de o asemenea grădină primele instituții școlare care vor elabora un plan contra risipei de alimente, a menționat demnitarul, precizând că îngrijirea spaţiilor verzi va fi asigurată de elevi sprijiniţi de diferite asociaţii şi, eventual, de agricultori.
Experiența nu este cu totul nouă, a spus Segolene Royal, menţionând că grădinile existente deja pe lângă unele colegii au generat 'satisfacţii', 'educaţie ecologică' şi 'o producţie directă, chiar dacă numai simbolică'.
Cu aceeaşi ocazie, ea și-a reiterat intenția ca, într-o reuniune care va avea loc joi, să facă presiuni asupra firmelor de distribuție a mărfurilor pentru a realiza și implementa un sistem de evitare a risipei alimentare. 'Cred că este în propriul lor interes (să colaboreze) pentru imaginea mărcii lor', a estimat ea.
În acest context, ministrul mediului a menționat că alimentele care se aruncă deși ar mai putea fi consumate generează o cheltuială 'considerabilă', de peste '200 de euro anual pentru o familie'. Ea şi-a susţinut ideea dând ca exemplu iaurtul, care poate fi consumat chiar și la trei săptămâni după data de expirare înscrisă pe ambalaj, precum și pastele făinoase, orezul, zahărul sau alte alimente uscate care se pot păstra în bune condiții timp de mai mulți ani.