În urma protestelor populaţiei, guvernul a restricţionat accesul oamenilor la internet, încercând să îi oprească pe aceştia să trimită mesaje pe reţelele de socializare. Twitter şi Facebook au reprezentat cele mai folosite canale de comunicare dintre protestatari şi au folosit la transmiterea mesajelor acestora.
Conform Mediafax, o companie apropiată Google transmite că grupul american nu doreşte să se implice în evenimente, favorizând o parte sau alta, dorinţa Google este doar de a facilita accesul oamenilor la informaţie. Zeci de mesaje au fost înregistrate şi publicate pe Twitter, cele mai multe descriu situaţia din diferite părţi ale ţării. Un mesaj înregistrat de un vorbitor de limba engleză arată că "Guvernul înmulţeşte vonurile privind jafurile şi violenţa. Singurul incident de tâlhãrie şi jaf a fost comis chiar de poliţişti!".
Un grup de voluntari preia şi traduce rapid, în mai multe limbi, mesajele transmise de egipteni pe Twitter. Vezi aici mesajele traduse.
Un milion de oameni sunt aşteptaţi, marţi, să iasă în stradă în Cairo şi tot atâţia în Alexandria. Opoziţia a făcut apel la grevă generală, iar armata a trecut de partea poporului şi a anunţat că nu va folosi forţa împotriva manifestanţilor. În acest context, mai multe ţări europene au început să-şi evacueze personalul diplomatic, dar şi cetăţenii care doresc să plece. Românii din Egipt încă nu au solicitat ambasadei ajutor pentru a se întoarce în ţară, deşi situaţia de acolo este extrem de tensionată.
Zeci de mii de oameni au sfidat din nou starea de asediu şi au petrecut noaptea în marile pieţe din Cairo. Marţi, un milion de oameni urmează să iasă în stradă în capitală şi tot atâţia - în marele port Alexandria. Pentru a reduce amploarea manifestaţiilor, puterea a suspendat traficul feroviar şi a blocat accesul la Internet în toată ţara. Dar oamenii au găsit alte metode de mobilizare.