Antena 3 CNN Externe Facebook a blocat contul unei mame în urma postării unor poze cu fiul ei grav bolnav

Facebook a blocat contul unei mame în urma postării unor poze cu fiul ei grav bolnav

Facebook a blocat contul unei mame în urma postării unor poze cu fiul ei grav bolnav
Foto: KATV.com
21 Mai 2012   •   09:41

Unei mame din SUA i-a fost interzis accesul în reţeaua de socializare Facebook în urma postării pe contul său a unor imagini cu fiul ei, nou născut, scrie Huffington Post

Heather şi Patrick Walker din Memphis, Tennessee, sunt părinţii micuţului Grayson James Walker, care s-a născut pe 15 februarie 2012.

Copil, care suferea de anencefalie, a trăit doar opt ore. Anencefalia este o malformaţie congenitală caracterizată prin absenţa unor părţi ale creierului şi/sau ale craniului.

Pentru a-l păstra în memoria familiei şi a prietenilor, părinţii lui Grayson au considerat să publice pe Facebook câteva fotografii cu acesta.



La scurt timp după aceea, Facebook a şters imaginile. Revoltaţi de cele întâmplate, cei doi părinţi au cerut socoteală administratorilor reţelei însă reacţia acestora a fost una şi mai dură. Facebook a blocat contul femeii care a postat pozele cu fiul ei.

În mod normal, comunitatea Facebook interzice nouă tipuri de conţinut, printre care: violenţa şi ameninţările, auto-vătămare corporală, intimidare şi hărţuire, ură, violenţă grafică, nuditate şi pornografie, de identitate şi de confidenţialitate, proprietate intelectuală şi de tip phishing (înşelăciune - n.r.) sau spam .


În urma mediatizării acestui incident, Facebook a ţinut să precizeze, într-un comunicat remis presei, că pozele postate cu nou-născutul nu încălcau normele comunităţii şi că acestea au fost înlăturate dintr-o eroare. În acelaşi comunicat se arată cu Facebook regretă această eroare şi transmite sincere condoleanţe părinţilor îndureraţi.


×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close