Antena 3 CNN Externe „Eu pot fi cochetă, iar tu nu ai dreptul să mă hărţuieşti!” Fotografia care a stârnit furia internauţilor

„Eu pot fi cochetă, iar tu nu ai dreptul să mă hărţuieşti!” Fotografia care a stârnit furia internauţilor

„Eu pot fi cochetă, iar tu nu ai dreptul să mă hărţuieşti!” Fotografia care a stârnit furia internauţilor
27 Iun 2012   •   09:10

O fotografie care a apărut pe profilul Metroului din Shanghai de pe un site de socializare a stârnit o dezbatere aprinsă referitoare la modul în care femeile ar trebui să se îmbrace pe stradă şi în mijloacele de transport în comun.

Reprezentanţii metroului din Shanghai au postat o fotografie în care apare o tânără îmbrăcată într-o rochie extrem de transparentă. Alături de imagine, a fost postat şi un mesaj în care tinerele erau atenţionate să se îmbrace decent ca să nu fie hărţuite sexual.

Nu e de mirare că unele persoane sunt hărţuite sexual dacă se îmbracă aşa”. Acesta a fost mesajul care a stârnit critici din partea a mii de femei furioase. Aceastea i-au acuzat pe reprezentanţii operatorului de metrou de discriminare.

Potrivit acestei logici, toate femeile care merg la piscină sau la mare ar însemna să fie hărţuite”, a spus un internaut. „Chiar dacă femeile nu ar purta haine provocatoare, asta nu ar însemna că nu pot fi hărţuite sexual” a comentat un alt internaut, citat de BBC Online.

În semn de protest, două femei au mers prin staţiile de metrou din Shanghai cu pancarte pe care era afişat mesajul: Eu pot fi cochetă, iar tu nu ai dreptul să mă hărţuieşti!”

Însă un sondaj realizat online arată că cei mai mulţi oameni consideră că femeile ar trebui să fie mai conservatoare şi să se îmbrace mai decent în mijloacele de transport în comun.

Aceasta este fotografia care a stârnit controverse:



×
Subiecte în articol: metrou shanghai scandal
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un ministru a fost arestat pentru că i-ar fi făcut "vrăji" președintelui țării
x close