Antena 3 CNN Externe Cutremur cu magnitudinea 5,4 în nordul Republicii Chile. Nu au fost semnalate pierderi umane sau materiale

Cutremur cu magnitudinea 5,4 în nordul Republicii Chile. Nu au fost semnalate pierderi umane sau materiale

Cutremur cu magnitudinea 5,4 în nordul Republicii Chile. Nu au fost semnalate pierderi umane sau materiale
02 Iul 2012   •   09:06

Un cutremur de pământ cu magnitudinea 5,4 a zguduit în noaptea de duminică spre luni nordul Republicii Chile, a informat serviciul seismologic chilian, fără a semnala pierderi umane sau materiale.

Seismul s-a înregistrat duminică la ora 19.39 locală (22.39 GMT), cu hipocentrul la 60 de kilometri adâncime, în apropiere de Vallenar, în regiunea Atacama, la 660 de kilometri nord de Santiago, transmite EFE, citat de Agerpres.

Mişcarea telurică a avut o intensitate cuprinsă între III şi V grade pe scara Mercalli (de la I la XII) în regiunea Atacama, şi o intensitate cuprinsă între II şi III grade în regiunea Coquimbo, potrivit Oficiului Naţional de Urgenţă (ONEMI) din cadrul Ministerului de Interne şi al Securităţii Publice.

Cu câteva ore înainte, la 13.44 (16.44 GMT), se înregistrase un seism de 5,1 grade, cu hipocentrul sub apă, în dreptul zonei de coastă a regiunii Tarapaca, la circa 1.125 kilometri nord de Vallenar şi la 1.780 kilometri distanţă de capitală.

Intensitatea acestuia a fost mai mică şi a atins gradul III în oraşe precum Iquique, Pica şi Alto Hospicio.

Marina a confirmat că niciunul dintre cele două cutremure nu a întrunit condiţiile pentru generarea unui tsunami.

Ultimul mare cutremur din Chile, înregistrat la 27 februarie 2010 în zona de centru-sud, a provocat moartea a 500 de persoane şi însemnate pierderi materiale. AGERPRES

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Plafonarea preţurilor la polițele RCA a fost prelungită de Guvern
x close