Antena 3 CNN Externe "Cum rămâne cu lucrurile bune făcute de Hitler?" Articolul "semnat de un evreu" care trezeşte sute de controverse

"Cum rămâne cu lucrurile bune făcute de Hitler?" Articolul "semnat de un evreu" care trezeşte sute de controverse

"Cum rămâne cu lucrurile bune făcute de Hitler?" Articolul "semnat de un evreu" care trezeşte sute de controverse
09 Apr 2012   •   12:37

O universitate din SUA investighează un articol apărut în propriul ziar satiric despre "lucrurile bune făcute de Hitler", material atribuit intenţionat greşit unui student evreu.

Articolul a fost publicat de ziarul Universităţii Rutgers şi conţine afirmaţii de genul "să-i mulţumim puţin şi lui Hitler". Acesta a fost pus sub semnătura lui Aaron Marcus, ataşându-i-se chiar şi o poză sub articol.

Presupusul autor al articolului, care şi-a pierdut rudele în timpul Holocaustului a fost dezgustat de material şi intenţionează să îi dea în judecată pe resbonsabili.

Articolul, apărut în ediţia din 4 aprilie a ziarului studenţesc Daily Medium, sugerează că dictatorul nazist merită să fie lăudat pentru realizarea Volkswagen-ului, menţionând că "istoria este subiectivă, oameni buni".

De asemenea, cuvântul "atrocităţi" este scris între ghilimele în articol, iar despre Holocaust se spune că acesta i-a motivat pe evrei să realizeze Israelul, "un eveniment care nu s-ar fi întâmplat fără ajutorul lui Adolf".

Preşedintele Universităţii Rutgers, Richard McCormic, a emis un comunicat în care numeşte articolul "răutăcios" şi "dăunător". Niciun student nu ar trebui să fie supus unui tratament atât de răutăcios, provocator şi dăunător, chiar dacă Primul Amendament protejează libera exprimare. Articolul din Medium este cu atât mai rău intenţionat în lumina credinţei domnului Marcus", precizează Mediafax.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Imagini exclusive cu tinerii găsiți morți într-o cameră de hotel
x close