Rezoluţia a fost adoptată cu 368 de voturi pentru, 207 împotrivă şi 20 de abţineri în ultima zi a sesiunii plenare de la Strasbourg.
"Consumatorii vor să ştie exact ce se află în farfuriile lor", a susţinut eurodeputata ecologistă franceză Michele Rivasi.
"Până în prezent, doar carnea de vită beneficia de o etichetare ce indică provenienţa animalului. Noi cerem ca toate tipurile de carne - pasăre, porc, oaie, capră - să facă obiectul unei informări mai detaliate, prin etichetarea locului de naştere, de creştere şi de sacrificare a animalului, ceea ce Comisia nu propune astăzi", a declarat ea.
"Comisia Europeană propune reguli minimaliste doar cu menţiunea locului de sacrificare şi uneori a locului de creştere ... Este inacceptabil! Pentru noi, Comisia Europeană trebuie să îşi revadă documentul", a declarat la rândul său eurodeputata conservatoare franceză Sophie Auconie (UDI).
Etichetarea originii cărnii de vită a fost impusă în UE în 2002, după boala vacii nebune care a decimat numeroase bovine în Marea Britanie.