Antena 3 CNN Externe Bilanţ: Peste 29.000 de persoane, ucise în revolta din Siria

Bilanţ: Peste 29.000 de persoane, ucise în revolta din Siria

Bilanţ: Peste 29.000 de persoane, ucise în revolta din Siria
de M.Z.    |    20 Sep 2012   •   16:29

Mai mult de 29.000 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise în violenţele din Siria de la începutul revoltei împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad, la mijlocul lunii martie 2011, informează joi Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

"Până miercuri (19 septembrie) cel puţin 20.755 de civili, 1.148 dezertori şi 7.095 de soldaţi au fost ucişi în Siria de la izbucnirea revoltei", a precizat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDH cu sediul în Marea Britanie, potrivit AFP.

Un bilanţ provizoriu arată că cel puţin 41 de persoane au fost ucise joi, a adăugat Rahmane, precizând că bilanţul total se ridică la peste 29.000 de morţi în circa 18 luni de conflict.

În bilanţul său privind victimele în rândul civililor, OSDH se referă în special la cei care au pus mâna pe arme împotriva regimului. Pe de altă parte, nu sunt luaţi în calcul mii de civili care au fost arestaţi fără a fi inculpaţi şi care ar fi murit în închisoare, spune Abdel Rahman.

"Există, de asemenea, sute de cadavre neidentificate care au fost găsite în întreaga ţară", a afirmat directorul OSDH, estimând că numărul soldaţilor din armata siriană ucişi ar fi mai mare decât a fost anunţat, deoarece majoritatea acestor decese nu sunt publicate.

Şi Naţiunile Unite apreciază că numărul morţilor din Siria se ridică la peste 20.000.




×
Subiecte în articol: morti Siria
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Terenuri care costă cât o ceașcă de cafea pe metru pătrat
x close