Antena 3 CNN Externe Berlusconi, înainte de alegeri: Justiţia italiană este mai rea decât mafia siciliană

Berlusconi, înainte de alegeri: Justiţia italiană este mai rea decât mafia siciliană

Berlusconi, înainte de alegeri: Justiţia italiană este mai rea decât mafia siciliană
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    25 Feb 2013   •   07:47

Fostul premier, Silvio Berlusconi, a declarat cu câteva ore înainte de startul scrutinului alegerilor generale din Italia, că Justiţia italiană este mai rea decât mafia siciliană.

Prima zi a alegerilor generale din Italia nu a fost lipsită de incidente. Berlusconi a fost asaltat la secţia de votare de trei activiste ale grupării Femen, care au protestat faţă de candidatura acestuia.

Peste 47 de milioane de italieni sunt aşteptaţi la urne în cadrul votului care se va încheia în această după-amiază.

Italienii, supuşi unei severe cure de austeritate de peste un an, îşi aleg duminică şi luni deputaţii şi senatorii, un scrutin observat îndeaproape de Europa, care se teme de o instabilitate politică în a treia cea mai importantă economie din zona euro.

Secţiile de votare s-au fost închis duminică la ora 21.00 GMT (23.00, ora României) şi urmează să fie redeschise luni între ora 6.00 GMT (8.00, ora României) şi 14.00 GMT (16.00, ora României). După închiderea secţiilor, duminică seara, rata de participare depăşea 50% din numărul celor 47 de milioane de italieni chemţi la urne, un nivel aflat într-o uşoară scădere faţă de alegerile anterioare, în 2008, potrivit Ministerului de Interne.

Patru mari coaliţii se înfruntă, şi anume una de centru condusă de către premierul demisionar Mario Monti, una de centru-dreapta condusă de către predecesorul său Silvio Berlusconi, una de stânga condusă de către Pier Luigi Bersani şi cea a fostului actor de comedie Beppe Grillo.

Citeşte şi: Italia. Monti îl acuză pe Berlusconi că încearcă să îi "cumpere" pe italieni

Schulz: Berlusconi, care "a scăpat Italia de sub control", ar putea reveni la putere





×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi Mario Monti
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close