Antena 3 CNN Externe Angela Merkel nu exclude modificarea Tratatului de la Lisabona

Angela Merkel nu exclude modificarea Tratatului de la Lisabona

merkel.jpg
Foto: Agerpres
29 Mai 2015   •   19:11

Cancelarul german, Angela Merkel nu exclude modificarea Tratatului Uniunii Europene (UE) de la Lisabona. Declaraţia a fost făcută într-o întâlnire cu premierul britanic David Cameron. Merkel a subliniat faptul că Berlinul vrea ca Marea Britanie să rămână în blocul european, scrie Deutsche Welle în pagina electronică.

"Când există voinţă, există şi o cale", a declarat ea într-o conferinţă de presă comună cu premierul, în capitala germană, subliniind că va coopera constructiv cu Guvernul britanic în legătură cu "dorinţele şi aşteptările" britanicilor. Merkel a precizat totodată că Germania doreşte ca Marea Britanie să rămână în UE.

Cameron, care vizitează mai mulţi parteneri europeni într-o încercare de a obţine susţinere pentru reformarea Uniunii, a spus că "este bine ca Marea Britanie să rămână într-o Uniune reformată". El doreşte o uniune mai slabă, apreciind că "Europa are nevoie de flexibilitatea unei reţele, nu de rigiditatea unui bloc". El le-a promis alegătorilor un refrendum cu privire la rămânerea sau nu în UE până la sfârşitul lui 2017, care a condus la o dezbatere cu privire la un posibil "Brexit" - ieşirea Marii Britanii din Uniune.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close