Antena 3 CNN Externe Analiză a experților în Apărare: Dezastrul pe care l-ar aduce al doilea mandat al lui Trump pentru Europa, Ucraina și NATO

Analiză a experților în Apărare: Dezastrul pe care l-ar aduce al doilea mandat al lui Trump pentru Europa, Ucraina și NATO

Ucraina ar fi nevoită să accepte o pace dezavantajoasă, Alianța Nord-Atlantică s-ar putea destrăma, în rimp ce consecințele ar fi sumbre pentru Europa. Toate acestea sunt legate de un singur eveniment: al doilea mandat al lui Donald Trump la alegerile din noiembrie.

Analiză a experților în Apărare: Dezastrul pe care l-ar aduce al doilea mandat al lui Trump pentru Europa, Ucraina și NATO
Sursa foto: hepta / Zuma Press / Robin Rayne
de Georgiana Adam    |    13 Mai 2024   •   21:29

Un al doilea mandat de președinte al Statelor Unite ale Americii pentru Donald Trump ar cutremura Europa și NATO, în timp ce Ucraina ar trebui să accepte o pace care o va dezavantaja, arată analiza unor experți britanici în domeniul apărării.

O simulare creată și derulată de Finley Grimble, un expert în apărare ce a coordonat analize de acest gen pentru guvernul de la Londra, arată un viitor incert, în care alianța se va dezagrega, UE va încerca să preia rolul suprem al organizației, de apărare în fața Rusiei, Moscova se va simți încurajată, iar statele europene vor suferi economic, notează Hotnews.

Grimble  precizează că SUA nu trebuie să se retragă de tot din NATO pentru a pune alianța în pericol, ci aceasta ar putea fi subminată de Donald Trump din interior, în momentul în care ar sprijini-o din ce în ce mai puțin.

Analiza expertului arată cum, dacă noua administrație Trump se instalează la Casa Albă, va încerca imediat să intermedieze un acord de pace - fără ajutor european - între Ucraina și Rusia.

După ce medierea eșuează, Trump taie mare parte din ajutorul acordat Ucrainei, iar acesta ar fi doar începutul.

Același scenariu arată cum Donald Trump va reduce apoi drastic participarea SUA la NATO, inclusiv prin redistribuirea a 50% din mijloacele militare americane din Europa, unde sunt dislocați peste 100.000 de militari americani, către zona Indo-Pacific.

Toate acestea vor duce la căderea Ucrainei și o Europă slăbită grav din punct de vedere economic.

×
Parteneri
Mecanismul prin care românii cu pensii mici vor rămâne cu mai mulți bani
x close