Iniţial, numărul deceselor era de 18, însă Ministerul de Interne din Muntenegru a anunţat în această dimineaţă creşterea bilanţului la 19. Până la acest moment MAE nu a confirmat informaţia.
Iată care era oferta agenţiei de turism pe care au ales-o turiştii români:"FARMECUL MĂRII ADRIATICE"
"ZIUA 1. BUCUREŞTI- BELGRAD (750 km)
Plecare din Bucureşti (ora 6:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina), pe traseul Piteşti – Sibiu – Arad - Timişoara. Sosire şi cazare la Belgrad.
ZIUA 2. BELGRAD- Canionul TARA- RIVIERA MĂRII ADRIATICE (420 km)
Mic dejun. Scurt tur de oraş. Continuăm traseul spre Podgoriţa. Vom străbate Marele Canion Tara cu o lungime de circa 80 km, mărginit de un perete stâncos ce atinge 1300 m înălţime. Este cel mai lung şi adânc defileu din Europa, al doilea din lume dupa Canionul Colorado din Statele Unite şi este considerat patrimoniu mondial UNESCO. Cazare în zona Budva.
ZIUA 3-4. FARMECUL MĂRII ADRIATICE
Mic dejun. Program liber pentru a va bucura de soare, plajă şi apa incredibil de limpede a Adriaticii. Cazare şi cină la acelasi hotel. Optional, croaziera in golful Boka. Se pleaca in portul Tivat pana in frumoasa statiune Herceg Novi unde apa marii este de o asemenea claritate ca te-ndeamna la inot si relaxare. Continuam croaziera catre Insula Gospa Od Skrpjela. Este o insula artificiala creata din roci si nave vechi scufundate incarcate cu pietre. Conform legendei, la fiecare intoarcere dintr-un voiaj reusit, marinarii aruncau cate o piatra in golf.
Treptat a aparut aceasta insulita. In anul 1452, pe aceasta insula a fost construita o biserica ortodoxa sarba, care a fost preluata in 1632 de biserica romanao-catolica, sub denumirea de Biserica Maicii Domnului. Modernizata in anul 1722, contine o valoroasa colectie de picturi, intre care se remarca „Moartea Fecioarei” in lungime de 10 metri, piese de argintarie si tapiserii. Croaziera se incheie in Kotor.
ZIUA 5. KOTOR- DUBROVNIK (230 km)
Dupa micul dejun, ne indreptam spre Boka Kotorska - cel mai sudic fiord din Europa. Popas in Kotor, oras ce conserva arhitectura si influenta venetiana. Urmeaza Dubrovnik, supranumit si Perla Adriaticii, al carui centru istoric si fortificatii sunt printre cele mai bine conservate in Europa: Poarta Pile, Stradun, Manastirea Franciscana, Catedrala Sf. Blasiu, Palatul Rectorului. Cazare si cina la acelasi hotel.ZIUA 6-7. RIVIERA ADRIATICA
Mic dejun. Program liber sau excursie optionala la Cetinje, vechea capitala a tarii. Cazare si cina.
ZIUA 8. TIRANA- SKOPJE (520 km)
Dupa micul dejun, dimineata devreme plecarea spre Tirana, capitala Albaniei. In turul de oras vom vizita centrul istoric: Piata Skandenberg, Moscheea si Turnul cu Ceas. Traseul continua spre Skopje, capitala Macedoniei. Cazare in Skopje.
ZIUA 9. SKOPJE- SOFIA- RUSE- BUCURESTI (630 km)
Mic dejun. Turul orasului Skopje: Piata Macedonia, Statuia lui Alexandru Macedon, Podul de Piatra. Plecare spre Sofia. Scurt popas in Sofia pentru vizita in centrul istoric.
Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafic si formalitatile vamale."