Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Harta secetei care pârjoleşte ţara. Unde este cea mai gravă situaţie

Harta secetei care pârjoleşte ţara. Unde este cea mai gravă situaţie

Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM, a prezentat în exclusivitate la Antena 3, harta secetei care pârjoleşte ţara. "Trei sferturi din suprafaţa României este afectată de această secetă pedologică, putenică şi extremă", a spus meteorologul.

Harta secetei care pârjoleşte ţara. Unde este cea mai gravă situaţie
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    12 Aug 2022   •   19:49

Gabriela Băncilă, director meteorologie operațională în cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), a fost invitată în cadrul emisiunii Subiectiv, unde a vorbit despre seceta pedologică extremă cu care se confruntă ţara noastră.

"Este o aprovizionare cu apă în sol satisfăcătoare. Maximum, adică echivalentul acelui cod roșu, este nuanța cea mai deschisă de galben. Cred că telespectatorii văd undeva spre un alb-gri și vedeți că această nuanță este prezentă atât în partea de est și sud-est a țării, dar și în regiunile vestice.

Secetă pedologică extremă. Așa cum arată legenda, este vorba despre rezerva de umiditate în stratul de sol 0-100 de centimetri pentru cultura de porumb neirigat la data curentă. Aceasta este harta zilnică cu datele actualizate la zi, cu ceea ce se întâmplă în România și prin urmare, ceea ce spuneați dumneavoastră că ați văzut zilele acestea ,este corelat cu ceea ce arată datele măsurate, și anume secetă pedologică extremă.

Dacă este să privim la întreaga suprafață a României, vedeți că mai bine de jumătate, undeva spre trei sferturi din arealul din suprafața României este afectată de această secetă pedologică, puternică şi extremă. Acest lucru s-a mai întâmplat. În topul anilor cei mai secetoşi se ia în calcul atât extinderea cât şi intensitatea", a declarat Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Elena Băncilă harta seceta Subiectiv
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close