Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Ofițerul de contraspionaj care a anchetat gențile cu bani pe ruta Rusia-Cotroceni: "Șefii mei făceau parte din această grupare"

Ofițerul de contraspionaj care a anchetat gențile cu bani pe ruta Rusia-Cotroceni: "Șefii mei făceau parte din această grupare"

Un ofițer de rang înalt din serviciile secrete rupe tăcerea, într-un interviu exclusiv pentru Sinteza Zilei.

de Georgiana Murgilă    |    29 Apr 2024   •   23:30

Doru Paraschiv, colonel în rezervă, este omul care a investigat fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009.

El susține că a intrat în posesia unor dovezi care demonstrează lipsa de loialitate față de România a fostului președinte Traian Băsescu.

Din aceste motive, a fost aspru pedepsit: în 2014 a fost dat afară din armată, prin intervenția directă a fostului său șef, generalul Marian Hăpău, fostul director al DGIA. La acea vreme, era unul dintre cei mai eficienți ofițeri de contraspionaj ai Direcției Generale de Informații a Armatei.

Dovezile fraudării alegerilor din 2009 sunt la DGIA, precizează colonelul Doru Paraschiv.

Acesta a vorbit despre caracatița afacerilor rusești, care era protejată la cel mai înalt nivel, precum și despre afacerile lui Mircea Băsescu – fratele fostului președinte - cu arme.

”Mi-am dat seama că la noi în țară se întâmplă niște chestii: o clică/grupare mafiot-ocultă își dorește să ocupe toate instituțiile țării, ceea ce între timp s-a și realizat. Deci eu la momentul acela, 2005-2006, dădusem peste acele mișcări în societatea noastră, începând de la politic, economic, până la omul de rând.

Oamenii aceștia, care se selectau între ei, căutau să aibă om direct în conducerea instituțiilor, până sus, la președinte. Eu vedeam, dar, din păcate, am ajuns să văd că șefii mei făceau parte din această grupare/clică mafiot-ocultă”, a declarat Doru Paraschiv.

×
Subiecte în articol: Doru Paraschiv Traian Băsescu
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close