Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Strategia pentru reindustrializarea României. Planul Guvernului

Strategia pentru reindustrializarea României. Planul Guvernului

Investițiile în sistemul energetic și reindustrializare ne vor pune pe harta economică a Europei. Summitul RO 3.0 "RESTART & REPOWER, ROMANIA - Noua strategie energetică și de dezvoltare" a scos în evidență faptul că prin poziția sa și datorită mixului de resurse de care dispune, țara noastră poate deveni un hub energetic, iar pe de altă parte are nevoie să treacă rapid la un plan de reindustrializare care să permită utilizarea resurselor și în țară.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mai 2024   •   17:45

Unul din documentele pe care Guvernul se pregătește să le finalizeze în această perioadă și să-l pună în dezbatere publică este Strategia de reindustrializare a României.

"Prin investiții putem avea o energie corectă ca preț în România, astfel încât să putem dezvolta în continuare partea de industrie. Noi nu putem să creștem decât împreună, pentru că a produce fără să ai cui vinde și cum să transporți este un non-sens.

Sunt lucruri pe care industria din această zonă, alături de Ministerul Economiei, le putem face împreună cu Ministerul Energiei, pentru că putem veni și venim deja cu schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare, astfel încât să dăm acel impuls necesar, cu susținere din partea Guvernului României, pentru a dezvolta echipamente noi de care este atâta nevoie", a declarat ministrul Economiei Radu Oprea.

Între timp, cei mai importanți producători de energie de pe piaţă fac investiţii inteligente pentru a-şi dezvolta capacităţile.

Summitul RO 3.0 "Restart & Repower România - Noua strategie energetică şi de dezvoltare" a fost organizat de Antena 3 CNN alături de cotidianul Jurnalul

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close