Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii: "Din punct de vedere cultural, noi ne-am unit deja cu Republica Moldova"

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii: "Din punct de vedere cultural, noi ne-am unit deja cu Republica Moldova"

Din punct de vedere cultural, România s-a unit deja cu Republica Moldova, a declarat Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, la conferinţa "Viitorul a început ieri! Educație și traditie - model de dezvoltare pentru noile generații", organizată de România Inteligentă.

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii: "Din punct de vedere cultural, noi ne-am unit deja cu Republica Moldova"
Sursa foto: Antena 3 CNN | România Inteligentă
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mar 2023   •   11:07

Conferința Națională "Viitorul a început ieri! Educație și traditie - model de dezvoltare pentru noile generații" a fost organizată de Antena 3 CNN şi cotidianul naţional Jurnalul sub egida aniversării a 105 ani de istorie românească: Alexandru Marghiloman și Ion Inculeț, artizanii Unirii Basarabiei cu România.

"Este o mare bucurie a sufletului să fi fost acolo şi dimensiunea pe care a căpătat-o ziua de 27 martie şi în Basarabia acum i-a făcut pe oamenii din presa de acolo să vorbească ca fiind a doua zi naţională a Basarabiei. Atât de frumos a fost ce s-a întâmplat şi atât de profund şi mişcător. Suntem buzoieni amândoi (n.r. cu primarul Constantin Toma) şi nu înseamnă că ne lăudăm prin fişa postului, iar pe primarul Toma nu ai cum să nu îl lauzi pentru că, de când a preluat mandatul, partea culturală, care a ţinut de istorie, a fost în vârful agendei domniei sale.

Noi putem spune fără să greşim absolut deloc că, din punct de vedere cultural, ne-am unit deja. Tot ce înseamnă acţiune culturală, eveniment şi aşa mai departe, circulă dintr-o parte în alta a Prutului fără niciun fel de problemă, deci Prutul a rămas doar un râu în ceea ce priveşte cultura. Noi mai glumim la Bucureşti şi la Chişinău, cu ministrul Sergiu Prodan, că avem o singură cultură şi doi miniştri.

E important să promovăm acest lucru, să înţelegem acest lucru, iar bucuria pe care am trăit-o la Bucureşti de Ziua Culturii pe 15 ianuarie, cu invitaţi de la Chişinău, şi bucuria de la Chişinău cu invitaţi din Bucureşti, a fost minunată. Cultural, repet, suntem împreună şi mesajele pe care le dăm sunt înspre a ceea ce ar trebui să fie şi la ceea ce visăm toţi şi am spus-o acolo. E un vis pe care sper să îl trăim în cursul vieţii noastre. Îmi doresc să fim acolo cât mai des, Buzăul, pentru că vorbim despre Buzău acum, prin domnul Toma, a prins imediat ideea de colaborare culturală cu Chişinăul. Avem şapte zile de Chişinău pentru Buzău în fiecare toamnă. Suntem tot timpul în contact cultural, iar asta ar trebui să fie o inspiraţie şi un motor pentru decidenţii politici", a declarat Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii.

Citeşte şi: Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, la conferinţa România Inteligentă: "A fost un moment istoric"

Viitorul a început ieri! Educație și traditie - model de dezvoltare pentru noile generații| Conferinţă naţională Antena 3 CNN “România Inteligentă”

Viitorul a început ieri! Educație și traditie - model de dezvoltare pentru noile generații| Conferinţă naţională Antena 3 CNN “România Inteligentă”

Publicată de Antena 3 pe Marţi, 28 martie 2023

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close