Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Revoltă pe aeroportul Otopeni! Aproape 4000 de pasageri sunt afectaţi de sistarea zborurilor Blue Air. Pasager: "Au anulat tot fără explicaţii"

Revoltă pe aeroportul Otopeni! Aproape 4000 de pasageri sunt afectaţi de sistarea zborurilor Blue Air. Pasager: "Au anulat tot fără explicaţii"

Este revoltă şi haos pe aeroportul Otopeni după ce Blue Air a sistat toate zborurile de plecare din România. Planurile a peste 4000 de oameni au fost date peste cap. Oamenii sunt revoltați şi cer soluţii pentru a nu pierde banii plătiți deja pe vacanțe, cazare sau deplasări în interes de serviciu.

Revoltă pe aeroportul Otopeni! Aproape 4000 de pasageri sunt afectaţi de sistarea zborurilor Blue Air. Pasager: "Au anulat tot fără explicaţii"
de Claudia Popovici    |    06 Sep 2022   •   17:23

Pasagerii care ar fi trebuit să decoleze marți de pe Aeroportul Otopeni au fost informați că Blue Air sistează toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, după ce conturile le-au fost blocate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Personalul aeronavelor, respectiv piloții și însoțitorii de zbor ai companiei, a fost trimis acasă, pentru că nu vor avea zbor de pe aeroporturile din România până în 12 septembrie.

"Trebuia să decolez pe la 14:50. Undeva pe la 14:00 ni s-a spus că zborul trebuia să fie amânat pentru că are întârziere până la 14:55, ne-a anunţat de pe panou. Nu a venit nici măcar un reprezentant.

Abia la 15:30 a venit cineva care a spus că va mai fi o întârziere până la 16:30, apoi  ne-au spus că zborurile sunt anulate. Îmi voi căuta alt bilet.

Dar problema nu e ce voi face eu că nu e vorba aici de o singură persoană. Au fost situaţii în care cei de la Paris au suferit mai mult decât noi. ", a spus Alex .

Grațian Mihăilescu, un alt pasager Blue Air trebuia să ajungă în Atena în interes de serviciu.

"Aveam bilet de Atena. Mâine aveam treabă în Atena. Suntem un grup de trei persoane care mâine trebuia să înceapă un program timp de trei zile de la ora 9.

Trebuia să plecăm la 14:35. Am venit pe aeroport am așteptat , am făcut checkin-ul şi ne-am pus la coadă aici la poarta 30.

S-a amânat o oră prima dată, apoi lumea a devenit nerăbdătoare. Apoi au afișat că e cursa anulată.

Ne-am dus la pupitru şi am văzut că majoritatea curselor sunt anulate", a spus Grațian Mihăilescu, pasager Blue Air, care a precizat că şi-a luat un alt bilet de la o altă companie pentru a ajunge la Atena. 

În prezent 1.200 de pasageri sunt blocați în străinătate din cauza faptului că avioanele nu decolează.

Pe de altă parte, în România, pe aeroportul din Otopeni în jur de 1.260 de persoane ( o medie de 180 de persoane/avion) au zborurile anulate pe parcursul întregii zile de marți.

Revoltă pe aeroportul Otopeni! Aproape 4.000 de pasageri sunt afectaţi de sistarea zborurilor Blue Air

"Bătaia de joc a Blue Air la adresa romanilor în aeroportul din Malaga!!! Îmbarcare, debarcare, iar acum așteptăm ca vitele în picioare fără a comunica cineva cu noi privind întârzierea", spune un alt pasager

"Incredibil, dar adevărat! După 3 ore de întârzieri, au anulat zborul fără nicio explicație!!! Blueair???? Explicații? În ce lume trăim??", mai spune revoltară o femeie pe reţelele sociale. 

"Eu nu înțeleg de ce si-au mai vândut biletele dacă știau ca vor suspenda zborurile", mai spune cineva.

Ministrul mediului cere reluarea tuturor zborurilor

Ministrul Mediului, Tánczos Barna a avut o reacție imediată după ce compania aeriană Blue Air a decis marți să sisteze toate zborurile din România până luni,12.09.2022, din cauza unei popriri pe conturi din partea Ministerului Mediului. "Decizia de a suspenda aceste zboruri este una absolut nejustificată", a afirmat acesta.

"Decizia de a suspenda aceste zboruri este una absolut nejustificată. Blocarea conturilor de către AFM nu justifică în nici un fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor de către această companie.

Cer Blue Air să reia zborurile imediat, să-și onoreze obligațiile față de călători, să-și onoreze obligațiile față de bugetul de stat, să se adreseze imediat AFM pentru a solicita o reeșalonare a acestei datorii și de a rezolva pe cale legală acest diferent.

Are obligația de a plăti această datorie la bugetul AFM datorită faptului că nu a achiziționat și nu a restituit certificatele de gaze cu efecte, obligația companiei, obligația respectată de celelalte companii aeriene. S-a ajuns la această situație din cauza faptului că Blue Air nu a respectat legea", a afirmat Tánczos Barna.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close