Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Proteste dure de Ziua Muncii în mai multe ţări | Violență fără precedent în plină stradă

Proteste dure de Ziua Muncii în mai multe ţări | Violență fără precedent în plină stradă

Proteste violente au avut loc miercuri în mai multe orașe din Franța, Turcia, Spania şi Grecia. Manifestările la care au participat zeci de mii de oameni au fost organizate cu ocazia Zilei Muncii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mai 2024   •   18:40

Polițiștii au făcut numeroase arestări. O demonstrație la care participă numeroși turci are loc la Istanbul. Participanții sunt nemulțumiți de nivelul de trai și de inflație.

Ei au ridicat baraje și s-au luptat cu polițiștii. Potrivit primelor informații, polițiștii au făcut deja sute de arestări, iar președintele Turciei a vorbit despre implicarea în proteste a organizațiilor teroriste. Lupte de stradă au loc și în Franța la Paris și la Lyon.

Protestatarii au distrus vitrine și panouri stradale, scandând împotriva polițiștilor, potrivit Le Figaro. Mai mulți manifestanți au steaguri palestiniene. Protestatarii s-au încăierat cu polițiștii care au replicat cu bastoane și grenade lacrimogene.

Au fost făcute arestări și unii participanți au fost transportați la spital. Martorii mai relatează că polițiștii din Paris au format o barieră de mari dimensiuni pentru a bloca trecerea spre Place de la Bastille. Alte mișcări de stradă care nu au degenerat în violență au avut loc miercuri în Spania, Germania și Grecia.

În Spania au avut loc astăzi peste 70 de manifestații. Oamenii cer majorarea salariul minim şi rezolvarea problemei şomajului în rândul tinerilor.

De asemenea, sute de muncitori greci au mărșăluit prin centrul Atenei pentru a cere majorări salariale care să le apropie veniturile de media europeană. Au fost proteste şi faţă de războiul din orientul mijlociu. Navele au rămas andocate în porturile grecești, iar transportul în comun a fost afectat. Lucrătorii din transporturi s-au alăturat grevei de 24 de ore declanșate de Ziua Muncii.

×
Subiecte în articol: Ziua Muncii proteste Franta turcia
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close