Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Martor la tragedia aviatică din Ucraina: "Elicopterul zbura în cerc și ardea, înainte de a cădea peste grădiniță" | 14 oameni au murit

Martor la tragedia aviatică din Ucraina: "Elicopterul zbura în cerc și ardea, înainte de a cădea peste grădiniță" | 14 oameni au murit

Șeful Poliției Naționale din Ucraina, Igor Klimenko, va ocupa funcția de ministru interimar de Interne, după decesul lui Denis Monastirski în urma prăbușirii unui elicopter, miercuri, în orașul ucrainean Brovary, în apropiere de Kiev.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Ian 2023   •   18:58

14 oameni, nouă aflați la bord și restul, la sol, au murit după ce aparatul de zbor s-a prăbușit peste o grădiniță.

Între morți se numără și un copil.

Procuratura Generală din Ucraina a deschis o anchetă și ia în calcul toate cauzele posibile ale acestei tragedii.

Prăbușirea elicopterului este o "tragedie teribilă într-o dimineață neagră", a spus președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Noi informații arată că la momentul prăbușirii era întuneric și ceață.

Martor la prăbușire: "Elicopterul zbura în cerc și ardea"

"Elicopterul zbura în cerc, ardea şi s-a dus în acea direcție. După ce mi-am putut da seama, a ales cea mai mică clădire. Pentru că acolo este o clădire cu două etaje, iar dincolo este una de zece etaje. E o grădiniță acolo, cred că sunt și victime", a declarat Raisa Teplova, o localnică, martor la prăbușire.

Elicopterul aparținea Serviciului ucrainean pentru Situații de Urgență, se afla în misiune oficială și se îndrepta spre Harkov, avându-i la bord pe ministrul de Interne și pe mai mulți oficiali din minister.

"Vorbim despre un bărbat tânăr, un patriot. A făcut multe pentru Ucraina și a reformat poliția în Ucraina, iar ce s-a întâmplat este o mare tragedie pentru Ucraina, pentru familia lui și pentru copiii lui", a declarat primarul Kievului, Vitali Kliciko.

Autorități: "Ancheta ar putea dura mai multe săptămâni"

Citește și: MApN, reacție după informația că elicopterul prăbușit în Ucraina ar fi fost modernizat la Ghimbav

Autoritățile ucrainene au revizuit de mai multe ori pe parcursul zilei bilanțul victimelor, după ce au anunțat inițial 18 morți.

"Pot să spun doar că este încă devreme să stabilim cauza prăbușirii. Pot să spun că va avea loc o amplă investigație pentru a determina toate circumstanțele", a declarat Andrei Nebitov, șeful Directoratului Național de Poliție din regiunea Kiev.

Ancheta ar putea dura cel puțin câteva săptămâni.

Autoritățile au anunțat miercuri după-amiază că au încheiat operațiunile de căutare și salvare la locul tragediei.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close