Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Iulian Dumitrescu, baronul acuzat de corupţie, şi-a depus candidatura pentru şefia Consiliului Județean Prahova

Iulian Dumitrescu, baronul acuzat de corupţie, şi-a depus candidatura pentru şefia Consiliului Județean Prahova

Iulian Dumitrescu şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Apr 2024   •   19:18

Baronul cu Lamborghini este cercetat sub control judiciar pentru corupţie, având şi interdicţia de a-şi exercita funcţia. Candidatura sa a stârnit o serie de nemulţumiri la nivelul coaliţiei.

În timp ce premierul cerea discuţii pe tema unui nou posibil mandat al lui Dumitrescu, liderii liberali le cereau membrilor de partid să îl susţină la şefia Consiliului.

Imediat după depunerea candidaturii mai multe persoane au venit la Biroul Electoral Judeţean pentru a-şi exprima nemulţumirea.

Două persoane au cerut să fie lăsate să depună un memoriu faţă de candidatura lui Iulian Dumitrescu.

"Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie a.c., semnăturile şi dosarul de candidatură pentru un al doilea mandat în fruntea Consiliului Judeţean. Decizia a fost luată în urma discuţiilor cu primarii şi ceilalţi aleşi locali care i-au solicitat lui Dumitrescu să existe continuitate la nivelul administraţiei judeţene în contextul proiectelor de peste trei miliarde de euro din fonduri europene pe care CJ Prahova a reuşit să-i atragă în mandatul acestuia", anunţă PNL Prahova, într-un comunicat de presă.

În legătură cu dosarul penal care îl vizează, Iulian Dumitrescu susţine că are dreptul legal şi constituţional de a candida, colaborează cu instituţiile de cercetare penală, se consideră nevinovat şi aşteaptă o soluţie cât mai rapidă din partea Justiţiei, arată sursa citată.

Iulian Dumitrescu este cercetat de procurorii anticorupţie pentru luare de mită şi fals în declaraţii şi are interdicţia să îşi exercite funcţia de preşedinte al CJ Prahova.

Iulian Dumitrescu este acuzat că, în perioada noiembrie-decembrie 2022, i-a pretins unui om de afaceri să achiziţioneze, în schimbul sumei de 47.500.000 de lei, părţile sociale deţinute de cumnatul său la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală, şi ar fi primit până în data de 04.12.2023 suma totală de 16.210.000 de lei.

Una dintre societăţile omului de afaceri ar fi avut la momentul pretinderii în derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziţionării acţiunilor de la cumnatul lui Iulian Dumitrescu i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova.

Totodată, DNA a susţinut că au fost depistate nereguli în declaraţiile de avere ale lui Dumitrescu. 

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close