Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Campionul David Popovici, decorat de preşedintele Klaus Iohannis: "O conduită morală de excepţie, disciplină, maturitate şi modestie"

Campionul David Popovici, decorat de preşedintele Klaus Iohannis: "O conduită morală de excepţie, disciplină, maturitate şi modestie"

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a decorat miercuri pe sportivul David Popovici și pe antrenorul acestuia, Adrian Rădulescu, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Cotroceni.

Campionul David Popovici, decorat de preşedintele Klaus Iohannis: "O conduită morală de excepţie, disciplină, maturitate şi modestie"
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
20 Iul 2022   •   18:16

Președintele Klaus Iohannis i-a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler sportivului David Popovici, dublu medaliat cu aur, "în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de excepţie" dovedite în cadrul celei de-a 19-a ediţii a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie 2022).

De asemenea, Președintele României a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler antrenorului Adrian Rădulescu.

La ceremonia de la Cotroceni a fost prezent şi preşedintele COSR, Mihai Covaliu.

"Dragă David Popovici, dragă Adrian Rădulescu, sunt foarte bucuros să vă întâlnesc și să vă felicit, atât personal, cât și numele tuturor românilor, pentru rezultatele deosebite obținute în cadrul Campionatelor Mondiale și Europene de natație. Transmit cu acest prilej felicitări tuturor sportivilor români care au participat la aceste competiții, precum și antrenorilor și membrilor delegaților.", a spus preşedintele Iohannis în deschiderea discursului său, cu prilejul ceremoniei.

Klaus Iohannis şi-a exprimat aprecierea deosebită pentru parcursul deosebit al tânărului campion român:

"La doar 17 ani ați reușit performanța extraordinară de a deschide un nou capitol în istoria natației românești. În semn de prețuire, vă confer astăzi cea mai înaltă distincție a statului român pentru parcursul sportiv de excepție de până acum.

Prin multă muncă, antrenamente epuizante, sacrificii și încredere în forțele proprii, ați reușit să deveniți unul dintre cei mai tineri campioni mondiali din toate timpurile, să doborâți recorduri și să ajungeți de 2 ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului mondial.

Dovediți în fiecare zi prin exemplul personal, o conduită morală de excepție, disciplină, maturitate și modestie, calități cu care ați cucerit inimile tuturor. Sunt convins că reprezentați o sursă de inspirație nu doar pentru copii și pentru românii de toate vârstele. Apreciez în mod deosebit energia cu care ați vorbit publicului despre participarea la activități sportive și despre beneficiile unui stil de viață activ și sănătos.", a declarat Klaus Iohannis.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Preşedintele a mai transmis totodată "mulțumiri și aprecieri familiilor, membrilor echipei, prietenilor și profesorilor" care l-au susținut și încurajat pe David Popovici. 

"Sunt onorat şi recunoscător şi mulţumesc tuturor celor care ne-au fost aproape. Suntem doar la început. Avem o misiune pe care încercăm să o ducem la capăt şi anume să facem din sport o prioritate naţională, să face sportul ambasadorul ţării noastre", a spus David Popovici.

Klaus Iohannis a subliniat şi întreaga sa apreciere pentru antrenorul Adrian Rădulescu. 

"Lucrurile bune se fac în echipă, iar în spatele performanțelor lui David se află un alt tânăr excepțional. Adrian Rădulescu a demonstrat că este mai mult decât un antrenor. Este un profesionist desăvârșit, un adevărat mentor, prieten și un exemplu demn de urmat de către sportivii săi.", a spus preşedintele.

La Campionatele Mondiale de la Budapesta, David Popovici a obținut aurul în probele de 200 și 100 de metri.

Sportivul de doar 17 ani şi-a adjudecat aurul şi în finalele de 50 m, 100 m, 200 m liber şi ştafeta de 4x100 m liber masculin, la Campionatul European de înot pentru juniori. 

 

×
Subiecte în articol: David Popovici Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close