Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Accident mortal pe un drum din Suceava. Șoferul de 21 de ani a fugit și s-a baricadat în casă după tragedie

Accident mortal pe un drum din Suceava. Șoferul de 21 de ani a fugit și s-a baricadat în casă după tragedie

Caz înfiorător într-o localitatea din judeţul Suceava. Un tânăr care circula cu viteză a ucis un bărbat şi nici măcar n-a oprit pentru a vedea ce s-a întâmplat. Poliţiştii l-au găsit câteva ore, mai târziu, acasă, dar acesta a refuzat să iasă şi să dea explicaţii pentru fapta sa. A ieșit abia după ce a sosit avocatul său.

de Ioana Mircea    |    01 Mai 2024   •   18:55

Impactul a fost atât de puternic încât victima a fost aruncată la câţiva metri, iar în curtea în care exista o cameră de supraveghere ce a surprins momentul au ajuns bucăţi din autoturism.

Şoferul nici măcar nu a încetinit după accident, ci şi-a continuat drumul gonind cu o viteză uriaşă. După aproximativ 10 minute, acesta s-a întors acasă, unde s-a baricadat.

"Hai să discutăm.   Vino încoace afară", au spus polițiștii. Tânărul le-a răspuns: "Dar discutăm aici, de ce să vin la poartă?"

Șoferul a refuzat zeci de minute să iasă şi să vorbească cu poliţiştii. La faţa locului a sosit avocatul său care l-a convins să coopereze. Tânărul i-a spus avocatului că nu-şi aminteşte nici măcar că s-ar fi urcat la volan în această dimineaţă. Cât despre accident, susţine că a aflat că a ucis un om de la un prieten.

Accidentul scoate la iveală şi neglijenţa autorităţilor din zonă. Directorul ONG-ului în faţa căruia a avut loc impactul susţine că a făcut nenumărate sesizări la Consiliul Local şi Primăria în care anunţa că acel tronson de drum este periculos.

"Este periculos pentru că îi forţează pe oameni să meargă pe carosabil, nu are lumini stradale. Foarte mulţi oameni merg pe aici, sunt multe case. Şi vedem şi copii care merg pe stradă în fiecare zi. Mi-au răspuns şi mi-au spus că nu pot schimba planurile pentru că au fost făcute deja. Astfel de accidente o să se întâmple iar", a spus directorul ONG-ului.

Tânărul șofer s-a ales cu dosar penal și a fost reținut pentru 24 de ore

Şoferul s-a ales cu un dosar penal, urmând ca poliţiştii să stabilească cu exactitate condiţiile în care s-a produs accidentul. După identificarea și localizarea șoferului de 21 ani, polițiștii au dispus măsuri de preluare a acestuia, cu respectarea strictă a legislației și a procedurilor legale în vigoare.

Astfel, având în vedere refuzul bărbatului de a permite accesul pe o proprietate privată, polițiștii au dispus în regim de urgență accesarea mecanismelor legale, respectiv informarea unității de parchet, în vederea solicitării de către procuror și emiterii de către judecător a unei autorizații de percheziție domiciliară, instrument legal pentru pătrunderea în imobilul în care se afla bărbatul.

De asemenea, polițiștii au avut în atenție, în permanență, zona în care se afla bărbatul și au dispus măsuri de securizare a arealului, în paralel inițiind o procedură de negociere, în vederea preluării bărbatului, fără incidente.

 În cauză, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 ore a bărbatului, acesta urmând a fi prezentat unității de parchet și instanței competente, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

×
Subiecte în articol: accident Suceava
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close