Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Mircea Geoană: "Referendumurile trucate nu au nicio legitimitate"

Mircea Geoană: "Referendumurile trucate nu au nicio legitimitate"

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a reacţionat după ce Rusia a declarat vineri patru provincii ucrainene (Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie) ca fiind parte a teritoriului său.

de Silvia Preda    |    30 Sep 2022   •   20:29

"Referendumurile trucate din regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson nu au nicio legitimitate și încalcă în mod flagrant Carta Națiunilor Unite. O anexare a unui teritoriu atât de extins nu a mai fost încercată în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace. 

Liderii NATO, conducerea NATO, comunitatea internațională nu recunosc și nu vom recunoaște anexarea ilegală și ilegitimă a acestor teritorii de către Federația Rusia", a spus Mircea Geoană, secretarul General Adjunct al NATO.

Ursula von der Leyen: "Anexarea ilegală proclamată de Putin nu va schimba nimic"

"Țin să precizez, pentru opinia publică de acasă și pentru comunitățile românești din țară și din străinătate, că în acest moment nu avem informații care să indice o schimbare a posturii nucleare a Rusiei, suntem, evident, vigilenți, dar vreau să fac această precizare pentru cei de acasă", a mai spus Mircea Geoană.

Vladimir Putin anunţă anexarea a patru regiuni din Ucraina într-o ceremonie la Moscova: ”Ne vom apăra pământul cu tot ce avem!”

"Știm că următoarele luni vor fi dificile economic, social și poate chiar și politic, în țările noastre. 

La nivelul conducerii Alianţei, la nivelul nostru, ca naţiuni democratice, trebuie să fim în continuare extrem de uniți, determinați, să depăşim împreună acest moment dificil şi acest lucru este o prioritate pentru noi, aici, la NATO", a mai transmis Mircea Geoană.

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană referendum Rusia
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close