Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii David Mencer, anunț exclusiv despre planurile Israelului pentru intrarea în Rafah: "Suntem hotărâți să eliminăm Hamas odată pentru totdeauna"

David Mencer, anunț exclusiv despre planurile Israelului pentru intrarea în Rafah: "Suntem hotărâți să eliminăm Hamas odată pentru totdeauna"

"Suntem hotărâți să eliminăm Hamas odată pentru totdeauna", transmite David Mencer, purtător de cuvânt al guvernului israelian.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Apr 2024   •   20:19

Militarii din Israel vor intra în Rafah cu sau fără un acord privind ostaticii. Declarația aparține premierului israelian Benjamin Netanyahu şi a fost confirmată la Antena 3 CNN de purtătorul de cuvânt al guvernului israelian.

David Mencer, purtătorul de cuvânt al guvernului israelian, a vorbit, în direct la Antena 3 CNN, despre eliminarea batalioanelor Hamas.

"Guvernul și-a arătat clar obiectivele cu privire la război. Vom distruge Hamas din punct de vedere politic și militar. Ne vom returna cei 133 de ostatici și ne vom asigura că cei din Gaza nu mai pot niciodată reprezenta o amenințare pentru țara mea. 

Știm că cei de la Hamas sunt o organizație teroristă care comite genociduri și am înfrânt cel puțin 18-19 batalioane, dar au mai rămas patru la Rafah", a spus David Mencer la Antena 3 CNN.

"Suntem hotărâți să eliminăm Hamas odată pentru totdeauna. Cele patru batalioane de la Rafah. Prim-ministrul a spus că s-a stabilit o dată. Vom muta civilii astfel încât să nu fie afectaţi", a mai transmis el.

Netanyahu: Israelul va intra în Rafah cu sau fără un acord privind ostaticii

În orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza se adăpostesc aproximativ un milion de palestinieni.

"Ideea că vom opri războiul înainte de a ne atinge toate obiectivele este exclusă", a transmis Netanyahu, prin intermediul unui comunicat.

Subiectul Rafah este sensibil din cauza numărului mare de persoane care se adăpostesc în oraș.

Diplomați din numeroase țări, inclusiv din cele aliate cu Israelul, i-au cerut lui Benjamin Netanyahu să renunțe la planul privind intrarea în Rafah.

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close