Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Secretarul de stat american, Antony Blinken: "Ceea ce face Putin este o barbarie"

Secretarul de stat american, Antony Blinken: "Ceea ce face Putin este o barbarie"

Antony Blinken, Secretarul de stat american, spune într-un interviu exclusiv acordat CNN chiar de aici, de la București, că armata lui Putin atacă în mod deliberat civili.

Secretarul de stat american, Antony Blinken: "Ceea ce face Putin este o barbarie"
Sursa foto: CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Noi 2022   •   20:08

Secretarul de stat al SUA a afirmat că acțiunile președintelui Rusiei, Vladimir Putin, reprezintă o barbarie.

"Ceea ce vedem, ca să fiu succint, este o barbarie şi exact de aceea Putin nu a reuşit să aibă succes pe câmpul de luptă. A îndreptat atacurile împotriva civililor din Ucraina şi face asta în mod deliberat - atacă întreaga infrastructură energetică şi electrică pentru a opri lumina, apa, încălzirea şi asta într-un moment în care Ucraina se pregăteşte pentru iarnă.

Şeful NATO, Jens Stoltenberg, a vorbit despre folosirea iernii ca armă şi este exact ceea ce face Putin", a declarat acesta.

De asemenea, Blinken susține că în acest moment, țările sunt obligate să facă tot posibilul pentru a repara și a înlocui tot ce a distrus Putin în Ucraina.

"De aceea, nu suntem obligaţi doar să ne asigurăm că Ucraina are sistemele necesare pentru a se apăra, trebuie totodată să ne asigurăm că facem tot posibilul din nou, cât mai repede posibil, să îi ajutăm să repare şi să înlocuiască tot ceea ce este distrus de atacurile Rusiei", a adăugat Secretarul de stat.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Antony Blinken
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close