Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Ministrul Justiţiei, prima reacţie după comportamentul judecătoarei din dosarul lui Vlad Pascu: "Aștept soluția Consiliului Superior al Magistraturii"

Ministrul Justiţiei, prima reacţie după comportamentul judecătoarei din dosarul lui Vlad Pascu: "Aștept soluția Consiliului Superior al Magistraturii"

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a avut o primă reacţie după ce judecătoarea în dosarul lui Vlad Pascu,Ancuţa Popoviciu, a stat ironic în faţa jurnaliştilor, după ce a fost audiată în CSM.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Apr 2024   •   18:12

Întrebată la ce se aşteaptă de la audierea Ancuţei Popoviciu, judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu a spus:

"Aștept un răspuns, o soluție decisă de CSM cu privire la propunerea pe care Inspecția Judiciară a făcut-o și anume de suspendare a magistratului și vom vedea care va fi soluția. Nu știu deznodământul, însă pot să vă spun că au fost foarte multe controverse în spațiul public iscate de conduita acestui magistrat în acest dosar.

Pot să vă spun că a fost multă emoție publică și mare parte din ea negativă. Și eu, ca ministru, nu mă pot pronunța pe o procedură disciplinară. Nu pot să vă spun ce se întâmplă sau ce au documentat cei de la inspecție în dosar. Nu pot să vă anticipez decizia pe care CSM-ul o va avea în acest caz, însă pot să vă spun ce îmi doresc.

"Îmi doresc să nu fie deloc afectată încrederea în justiție din pricina acestui dosar"

Îmi doresc să nu fie deloc afectată încrederea în justiție din pricina acestui dosar. Cred că e cel mai prețios lucru pe care îl avem și pe care trebuie să îl protejăm. Cetățeanul trebuie să aibă încredere în justiție.

Aștept și eu cu interes soluția Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la suspendarea acestei doamne judecător sau nu, din funcție pe perioada în care vom afla cum se va derula acțiunea disciplinară.

Și sunt sigură că și CSM se gândește la același lucru, la încrederea românilor în justiție. E important să avem toți același obiectiv în cap",  a spus ministrul Justiţiei Alina Gorghiu.

Întrebată dacă a văzut reacția de astăzi a judecătoarei Ancuţa Popoviciu, care nu a dat niciun răspuns jurnaliștilor, deşi a stat în faţa lor mai bine de un minut, ministrul Justiţiei a spus. 

"Înțeleg cuvintele și e greu să explici conduita cuiva, dar sigur, CSM-ul va găsi calea potrivită să ieșim din acest impas.Sunt absolut convinsă că vor analiza cu foarte mare atenție tot ceea ce a scris Inspecția Judiciară în raport", a conchis ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu. 

Av. Adrian Cuculis: "Poate să existe o problemă medicală foarte serioasă"

"Vedeți acum într-un final, probabil că înțelege toată lumea. Și când mă refer la toată lumea, chiar toată lumea, ce încercam să spun acum vreo două luni de zile. Cum aș fi putut să vă explic eu treaba asta pe cuvinte.

Că în momentul în care ai o asemenea atitudine în sala de judecată.  Nici nu știu cum să-i spun că nu e nimic de fapt, ca și cum nu ești prezent acolo. Mi-a fost teribil de greu să pot explic și de asta dați-mi voie să vă spun un lucru... am inclusiv înregistrarea de ședință unde îl strigă pe Sebi. Nici măcar n-am mai vrut să continui pe subiectul acela, să-l îl fac public în vreun fel.

Nu ne lansăm în niște acuzații, zic eu, chiar departe de adevăr. Dar haideți să ne punem și problema că poate să existe o problemă medicală foarte serioasă.

Inspecția Judiciară nu se ocupă cu evaluarea psihologică, psihiatrică sau de altă natură. E șocant, evident. Știți de câte ori se fac controale psihiatrice și de orice altă natură magistraților? O dată, cum ni se fac și nouă când intrăm în profesie", a spus avocatul Adrian Cuculis care reprezintă familiile lui Sebi şi Roberta, tinerii uciși de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai. 

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close