Antena 3 CNN Economic Biz News Standard&Poor's retrogradează România dacă situaţia politică nu se clarifică

Standard&Poor's retrogradează România dacă situaţia politică nu se clarifică

Standard&Poor's retrogradează România dacă situaţia politică nu se clarifică
Sursa foto: romania
01 Oct 2009   •   14:44

Standard&Poor's ar putea retrograda ratingul României, dacă situaţia politică va conduce la neîndeplinirea programului de consolidare fiscală şi economică la care s-a angajat în acordul cu FMI, şi, astfel, la o înrăutăţire a finanţelor publice, a declarat pentru Mediafax analistul S&P Marko Mrsnik.

"Dacă situaţia politică va conduce la eşecul guvernului să adere la programul de consolidare fiscală şi economică, producând o înrăutăţire a finanţelor publice, sau continua deterioare din sectorul bancar va duce la o dislocare în sistemul financiar, există riscul unei retrogradări a ratingului de ţară", a spus Mrsnik.

Acesta spune că, odată cu programul multilateral de asistenţă financiară, Guvernul s-a angajat la o consolidare semnificativă în ceea ce priveşte partea de cheltuieli şi de venituri.

"Aceasta este, în opinia noastră, o provocare în îndeplinirea obligaţiilor, dată fiind severitatea recesiunii asociată cu ajustarea economică. Totuşi, era de aşteptat ca angajamentul de a implementa programul negociat cu FMI să fie supus unui test, din cauza neînţelegerilor din cadrul coaliţiei, în special în contextul alegerilor prezidenţiale", a mai spus Mrsnik.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close