Antena 3 CNN Economic Biz News Socialismul la americani: Să fie impozitaţi bogaţii!

Socialismul la americani: Să fie impozitaţi bogaţii!

Socialismul la americani: Să fie impozitaţi bogaţii!
Sursa foto: america
10 Dec 2009   •   15:48

Americani sunt de părere ca guvernul ar trebui să creeze locuri de muncă prin mărirea cheltuielilor pentru lucrările publice, investiţii în energie sau cursuri de perfecţionare, arată un studiu realizat de Bloomberg la nivel naţional.

De asemenea, cetăţenii SUA doresc o diminuare a deficitului bugetar, până la impunerea de costuri celor bogaţi. Sondajul realizat între 3 şi 7 decembrie arată faptul ca doua treimi din americani sunt în favoarea taxarii celor bogaţi în vederea reducerii deficitului.

Nouă din 10 respondenţi cred că sacrificiile financiare vor fi făcute în special de clasa de mijloc pentru atingerea acestei tinte şi doar o treime din aceştia aprobă o creştere a taxelor pentru acest segment de populaţie.

Mai mult, tot mai puţini sunt de acord cu reducerea programelor guvernamentale de ajutoare sociale sau medicale.

Rezultatele sondajului realizat de Bloomberg sunt în ton cu iniţiativele preşedintelui american Barack Obama de revigora piaţa muncii şi cu asigurările administraţiei de a reduce deficitului considerându-se o potenţială impozitare a celor bogaţi.

8 din 10 persoane intervievate spun că rata şomajului constituie un risc ridicat pentru economia americană în următorii doi ani, în timp ce 7 din 10 respondenţi sunt de părere că riscul cel mai mare îl constituie deficitul.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: America
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close