Antena 3 CNN Economic Biz News Pogea: În septembrie - noiembrie, toţi bugetarii vor avea concediu fără plată, 10 zile (VIDEO)

Pogea: În septembrie - noiembrie, toţi bugetarii vor avea concediu fără plată, 10 zile (VIDEO)

Pogea: În septembrie - noiembrie, toţi bugetarii vor avea concediu fără plată, 10 zile (VIDEO)
Sursa foto: pogea
11 Aug 2009   •   11:30

Veştile rele continuă pentru cei angajaţi în sectorul public. După ce Ministrul Economiei, Adrian Videanu anunţa că Executivul a convenit cu FMI ca, pentru a reduce cheltuielile, să nu îi plătească pe bugetari pentru zece zile în perioada octombrie-noiembrie, trimiţându-i în concediu forţat, Ministrul Finanţelor a ieşit marţi cu o declaraţie asemănătoare.

?Pentru a limita deficitul, în perioada septembrie-noiembrie, toţi bugetarii vor avea liber 10 zile, fără să fie plătiţi? a spus Pogea, care a mai adăugat că, pentru anul 2009, bugetarii nu vor fi plătiţi pentru orele suplimentare lucrate, ci vor fi recompensaţi cu timp liber corespunzator, iar primele vor fi anulate.

Nici disponibilizările nu sunt tăiate de pe listă. Ministrul Finanţelor a precizat că, deşi în scrisoarea de intenţie cu FMI nu este specificată dimensiunea reducerilor de personal, angajamentul de scădere a cheltuielilor cu 0,6% din PIB va prespune un număr mare de disponibilizări.

Cheltuielile de personal au depăşit 24 de miliarde de lei în primele şase luni din acest an, în creştere cu 12% faţă de perioada similară din 2008.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gheorghe Pogea
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close