Antena 3 CNN Economic Biz News ONU afectată de criza economică: bugetul pentru ajutor umanitar are un minus de 5 miliarde dolari

ONU afectată de criza economică: bugetul pentru ajutor umanitar are un minus de 5 miliarde dolari

ONU afectată de criza economică: bugetul pentru ajutor umanitar are un minus de 5 miliarde dolari
Sursa foto: ajutor umanitar
22 Iul 2009   •   10:20

Raportul semestrial al Organizaţiei Naţiunilor Unite arată că statele membre au mai puţini bani de dat, în timp ce sărăcia este în creştere în lumea în curs de dezvoltare.
ONU avertizează că are un minus de 4,8 miliarde dolari în finanaţare pentru a contracara crizele umanitare în cele mai sărace state din lume, deoarece criza economică le lasă guvernelor din statele dezvoltate puţini bani de cheltuit.
În raportul semestrial despre colectarea de fonduri de urgenţă, John Holmes, de la biroul ONU pentru coordonarea acţiunilor umanitare, declara că deşi ONU a primit mai multe fonduri decât anul trecit, criza economică creşte sărăcia, şi necesarul de ajutor.

ONU a colectat un total de 4,6 miliarde dolari în ultimele şase luni pentru acţiunile umanitare, dar Holmes arăta că a identificat un necesar de 4,8 miliarde de dolari care nu poate fi satisfăcut, cea mai mare diferenţă înregistratată în istorie.

Holmes a comparat lipsa de finanţare a celor mai sărace popoare cu sumele mari cheltuite de SUA, Marea Britanie sau alte state dezvoltate pentru salvarea sectorului bancar.

"Dacă doar o fracţiune din sutele de miliarde de dolari angajate de guverne pentru instituţiile financiare private erau alocate acţiunilor umanitare, aceste apeluri ar fi fost pe deplin finanţare şi cei care avea nevoie ar fi primit cea mai bună protecţie, la timp," arăta Holmes .
El a numit Kenya, Palestina şi Zimbabwe ca fiind statele ale căror nevoi finanicare au devenit mai severe în ultimele şase luni.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ajutor umanitar criza economica
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close