Antena 3 CNN Economic Biz News Ilie Şerbănescu: Datoria externă a României a crescut pentru plata salariilor şi a pensiilor

Ilie Şerbănescu: Datoria externă a României a crescut pentru plata salariilor şi a pensiilor

Ilie Şerbănescu: Datoria externă a României a crescut pentru plata salariilor şi a pensiilor
Sursa foto: ilie serbanescu
18 Aug 2009   •   23:26

?Datoria publică a României nu este foarte mare, doar că în ultima perioadă a crescut cu o viteză ameţitoare, dar nu pentru a construi ceva, ci pentru plata salariilor şi a pensiilor?, a spus, marţi, Ilie Şerbănescu, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei. Analistul economic nu este de acord cu plata salariilor şi a pensiilor din banii împrumutaţi. El este de părere că aceşti bani ar trebui folosiţi pentru investiţii, astfel încât să se întoarcă la buget.

?Trebuie făcute investiţii care rambursează banii, dar problema este că, banii se duc pe apa sâmbetei prin plata salariilor şi a pensiilor?, a precizat Ilie Şerbănescu.

Premierul Emil Boc a precizat, pe 10 august, că de la 1 octombrie vor fi majorate pensiile cu 2%, conform calendarului stabilit iniţial.

De asemenea, prima tranşă a împrumutului de la FMI, de 5 miliarde de euro, va fi rambursată de BNR din surse proprii şi nu de la bugetul de stat, iar sumele care vor veni la buget din următoarele tranşe conduc la economii de dobânzi, a precizat, marţi, Ministerul Finanţelor în replică la declaraţiile lui Bogdan Olteanu.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu (PNL) a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că premierul a miniţit când a spus că românii nu vor plăti ei datoria către FMI, menţionând că fiecare român cu loc de muncă va suporta 1.800 de euro pentru cele 9 miliarde de euro din prima tranşă.



Antena3.ro

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close