Antena 3 CNN Economic Biz News Google vine în România. Investitori ca Ericsson şi P&G îşi extind afacerile locale (VIDEO)

Google vine în România. Investitori ca Ericsson şi P&G îşi extind afacerile locale (VIDEO)

Google vine în România. Investitori ca Ericsson şi P&G îşi extind afacerile locale (VIDEO)
Sursa foto: investitii
05 Apr 2010   •   22:04


În vremuri de criză, vin şi veşti bune. Mai mulţi investitori străini au anunţat oficial că vor să se mute sau să-şi extindă afacerile în România. Capitalul lor depăşeşte un miliard de euro. Dar nu vorbim doar de bani, ci şi de noi locuri de muncă. Şi de un exemplu, ce ar putea fi urmat.

Anul trecut am fost bombardaţi cu veşti proaste: mai multe multinaţionale au preferat să-şi mute afacerea din România în Bulgaria sau Polonia. Anul acesta, trendul pare să se schimbe. Paisprezece investitori, printre ei aflându-se şi nume nume grele, vor poposi în ţara noastră.

Gigantul Google a anunţat că vrea să îşi deschidă un sediu în România. Vizată este crema programatorilor români.

Nu este singura veste bună. În mai puţin de o lună, Procter and Gamble deschide o nouă fabrică la Urlaţi, în Prahova. Deja sunt 150 de oameni care lucrează acolo şi, până la începutul verii, alţi 50 vor fi angajaţi .

Produsele făcute la Urlaţi vor fi ajunge în Rusia, Turcia, Kazahstan şi în multe alte ţări.
Afacerea din România este în creştere şi pentru cei de la Ericsson.

Românii nu mai constituie o forţă de muncă atât de ieftină. Şi totuşi, ce îi determină pe străini să aleagă ţara noastră? Competenţa, spun directorii de resurse umane! În noaptea dintre ani, 125 de milioane de mesaje text au fost trimise, fără probleme, în reţele administrate de angajaţii din România. Asta spune totul!

Investiţii importante sunt anunţate, pentru anul acesta, şi în domeniul siderurgiei şi cel auto. Nu poate decât să ne bucure. Mai ales că economiştii pariază pe exporturi şi pe investiţii pentru a scoate ţara din criză.



Observator




×
Subiecte în articol: investitori criza munca afaceri Google
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close