Antena 3 CNN Economic Biz News Germania ne taie craca: Fără fonduri europene pentru România dacă nu scapă de corupţia din justiţie!

Germania ne taie craca: Fără fonduri europene pentru România dacă nu scapă de corupţia din justiţie!

Germania ne taie craca: Fără fonduri europene pentru România dacă nu scapă de corupţia din justiţie!
Sursa foto: romania
08 Mai 2009   •   14:22

Parlamentul german vrea să sisteze acordarea de fonduri europene către România din cauza deficienţelor din justiţie, potrivit Deutsche Welle şi agenţiei Dpa. Germania susţine că România nu ar trebui să mai aibă acce la fondurile europene.

Parlamentarii de la Berlin au adoptat, joi, o rezoluţie ărin care se plâng de ritmul reformelor din justiţia română şi stadiul combaterii corupţiei. Prin urmare, membrii Bundestagului cer Uniunii Europene să opească fondurile europene pentru ţara noastră.

Ministrul în relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, spune că justiţia română oricum are probleme mai grave decât cele semnalate în raportul pentru justiţie al Comisiei, dar că acest şantaj privind sistarea alocării de fonduri europene nu are nicio finalitate.

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu e de părere că mult discutatele coduri vor ajuta justiţie română, dar că, oricum, nu vor putea rezolva toate problemele.

Adrian Severin, fost ministru de Externe al PSD, condamnă, pe de altă parte, ?atitudinea de obedienţă a guvernanţilor din România? faţă de statele din Uniunea Europeană.

Recent, Comisia Europeană a ameninţat România că nu va mai beneficia de fondurile europene. Germania e de părere că state precum România şi Bulgaria sunt corupte şi nu fac decât să fraudeze fondurile europene la strângerea cărpra Germania are cea mai mare contribuţie.

Justiţia română nu e străină de conflicte nici la nivel intern. Luni, 11 mai, grefierii şi arhivarii intră în grevă, nemulţumiţi de condiţiile salariale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close