Antena 3 CNN Economic Biz News Economia Greciei rezistă fără împrumuturi până în aprilie

Economia Greciei rezistă fără împrumuturi până în aprilie

Economia Greciei rezistă fără împrumuturi până în aprilie
Sursa foto: grecia
22 Mar 2010   •   11:54

Grecia poate rezista fără împrumuturi până la sfârşitul lunii aprilie, iar autorităţile de la Atena încă nu au hotărât când vor apela la pieţele de capital pentru a refinanţa datoriile ajunse la scadenţă, a declarat ministrul adjunct de Finanţe, Philippos Sachinidis, citat de Mediafax.


"Avem capacitatea de a rezista până la sfârşitul lunii aprilie, fără a apela la pieţele de capital. Nu am luat încă nicio decizie legată de când vom începe să căutam împrumuturi", a spus Sachinidis pentru postul de televiziune Mega TV.

Între luna aprilie şi luna mai, vor ajunge la scadenţă datorii de aproape 23 de miliarde de euro, iar guvernul elen ar putea acoperi şapte miliarde din total, a spus şeful agenţiei naţionale a datoriilor, Petros Christodoulou, pentru publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Grecia a împrumutat deja mai mult de 15 miliarde de euro în acest an prin intermediul emisiunilor de obligaţiuni şi a unui plasament privat, dintr-un necesar estimat la 53,2 miliarde de euro pentru 2010. Mai mult, autorităţile vor să diminueze în 2010 cu patru puncte procentuale deficitul bugetar, la 8,7% din Produsul Intern Brut.

Astfel, Atena vrea să determine membrii Uniunii Europene să asigure un pachet de finanţare la care să poată apela când va fi nevoie.

Dacă nu îşi va rezolva problemele, Grecia ar putea cere ajutorul FMI pentru a-şi onora obligaţiile financiare, a spus premierul elen, George Papandreou.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: imprumut FMI
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close