Antena 3 CNN Economic Biz News Barack Obama: Statele Unite riscă falimentul dacă nu reformează sistemul de sănătate (VIDEO)

Barack Obama: Statele Unite riscă falimentul dacă nu reformează sistemul de sănătate (VIDEO)

Barack Obama: Statele Unite riscă falimentul dacă nu reformează sistemul de sănătate (VIDEO)
Sursa foto: barack obama
17 Dec 2009   •   12:49

Preşedintele american, Barack Obama, a pledat din nou, pentru adoptarea unei reforme în domeniul asigurărilor de sănătate, afirmând într-un interviu pentru un post de televiziune american că alternativa este un "faliment" al Guvernului federal, informează AFP.

Una dintre măsurile cele mai importante ale mandatului lui Obama se referă la reforma sistemului asigurărilor de sănătate întâmpină, însă proiectul său întâmpină dificultăţi în Senat, deoarece congresmenii nu ajung la un acord privind conţinutul textului.

"Dacă nu votăm, iată ce este garantat: contribuţiile vor creşte, angajatorii vă vor impune costuri mai mari", a spus Obama la postul de televiziune ABC.

Costurile programelor federale privind asigurările în caz de boală vor creşte "nesustenabil", a spus preşedintele, menţionând că dacă nu se va face nimic, "Guvernul federal va intra în faliment".



"Nimeni nu contestă că aceste costuri cu sănătatea vor ajunge să utilizeze întregul buget federal", mai spune preşedintele.

Obama a menţionat că manifestă un "optimism prudent" în ceea ce priveşte viitorul reformei, afirmând că democraţii erau pe cale să ajungă la un acord în Senat.

Conform foii de parcurs întocmită de Casa Albă, acest proiect de lege trebuie adoptat de Senat înainte de sfârşitul acestui an.

Liderul majorităţii democrate din Senat, Harry Reid, are nevoie de voturile a 60 din cei 100 de senatori pentru ca proiectului de lege să fie adoptat.

Textul Senatului prevede asigurări de sănătate pentru 31 dintre cele 36 de milioane de americani care nu au nicio asigurare în acest sens şi scăderea costurile cu sănătatea, ameliorând şi calitatea îngrijirilor oferite.

Odată adoptată de Senat, legea va trebui unificată cu o altă versiune, deja adoptată de Camera Reprezentanţilor, după care va fi promulgată de preşedinte.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close