Antena 3 CNN Economic Imobiliare Oferta de apartamente de închiriat a crescut cu 70%, faţă de anul trecut. Scad chiriile

Oferta de apartamente de închiriat a crescut cu 70%, faţă de anul trecut. Scad chiriile

Oferta de apartamente de închiriat a crescut cu 70%, faţă de anul trecut. Scad chiriile
Sursa foto: chirii apartamente
07 Mar 2009   •   09:30

Veşti bune pentru chiriaşi. Chiriile la apartamentele vechi au început să scadă. Asta pentru că oferta de locuinţe pentru închiriat scoasă pe piaţă în luna februarie a crescut cu peste 70%. Ieftinirea apartamentelor a adus cu sine şi scăderea tarifelor la închiriere. Scăderea a început încă din luna ianuarie, iar procesul pare a fi doar la început, susţin ziariştii de la Jurnalul Naţional.

Multe dintre apartamentele cumpărate de speculatori nu au mai fost revândute, ci au fost scoase la închiriere, în aşteptarea unei redresări a pieţei imobiliare.

În urmă cu un an, numărul total de apartamente scoase pe piaţă pentru închiriat a fost de aproximativ 1.500 de unităţi. În luna februarie a acestui an s-a ajuns la 2.500 de locuinţe. Criza economică a avut un cuvânt greu în această situaţie.

Mulţi din cei care, până mai ieri, erau dispuşi să plătească sute de euro lunar pentru o locuinţă fără să se tocmească, negociază acum chiria la sânge. Proprietarii nu au avut încotro şi şi-au redus din pretenţii. Pentru garsoniere, se solicită acum, în medie, 340 de euro, faţă de 380 de euro în decembrie anul trecut. Chiria unui apartament cu două camere a coborât sub 500 de euro. Chiriile au scăzut şi mai mult în cazul locuinţelor cu trei sau patru camere, mai puţin căutate din cauza cheltuielilor de întreţinere mult mai mari. O astfel de locuinţă se închiriază în prezent cu mai puţin de 700 de euro, faţă de 840 de euro, anul trecut.

Pentru perioada imediat următoare, specialiştii previzionează o scădere şi mai accentuată a chiriilor.

Antena 3

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close