UPDATE 17:15- Remus Vulpescu, preşedintele Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), a anunţat că, din punct de vedere al preţului, ofertanul Dan Diaconescu a obţinut cel mai mare număr de punctaje în vederea cumpărării individuale pe active la Oltchim, ceea ce îl face să devină câştigătorul licitaţiei pentru Oltchim.Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim Râmnicu-Vâlcea, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat. Diaconescu a depus ofertă doar pentru pachetul de acţiuni deţinut de stat.
OPSPI nu a reuşit să vândă vineri creanţele de aproximativ 400 milioane euro ale AVAS şi Electrica asupra Oltchim pentru că oferta Chimcomplex a fost sub preţul minim solicitat de distribuitorul de energie, iar pentru creanţa AVAS nu a fost depusă ofertă.
Chimcomplex a oferit pentru creanţa Electrica suma de 202 milioane lei.
Creanţa Electrica asupra Oltchim este de aproximativ 150 milioane euro, iar cea a AVAS de aproximativ 250 milioane de euro. Datoriile totale ale Oltchim sunt de aproximativ 700 milioane de euro.
La licitaţia pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni şi creanţele Electrica şi AVAS asupra Oltchim au depus oferte Dan Diaconescu, Aisa Invest şi Chimcomplex, firme deţinute de omul de afaceri Ştefan Vuza, şi PCC, firmă înregistrată în Germania.
UPDATE 16:00 - Licitaţia cu strigare pentru privatizarea Oltchim nu va mai avea loc. Potrivit unor surse, oferta lui Dan Diaconescu pentru Oltchim este câştigătoare.
UPDATE 13:20 -Oferta lui Dan Diaconescu pentru preluarea Oltchim este de 203 milioane lei. PCC SE a oferit 13,4 milioane pentru cumpărarea în bloc a creanţelor deţinute de Ministerul Economiei, aceeaşi sumă pentru cumpărarea în bloc a creanţelor deţinute de AVAS şi tot 13,4 milioane lei pentru
cumpărarea în bloc a creanţelor deţinute de Electrica S.A. Astfel,
PCC SE oferă 42,9 milioane de lei pentru acţiunile Oltchim şi datoriile sale.