RCS-RDS ar putea rămâne fără cablurile de transmisie a semnalului pentru că 70 % din infrastructura operatorului este amplasată ilegal, iar cablurile pot fi oricând tăiate. Conform noii legislaţii, toate cablurile aeriene trebuie mutate în subteran, operaţie care ar costa RCS-RDS milioane de euro. Compania are însă datorii, iar băncile nu par dispuse să mai crediteze operatorul de cablu.
Cele mai multe dintre cablurile de transmisie a semnalului care aparţin RCS-RDS sunt agăţate ilegal de stâlpii companiilor de electricitate. Potrivit unei anchete a Jurnalului Naţional, operatorul de telecomunicaţii nu are aviz de amplasament şi autorizare de construire pentru sute de kilometri de cabluri.
O legislaţie strictă există, dar din investigaţiile anterioare a reieşit că primăriile au permis operatorilor de cablu să-şi dezvolte reţelele fără avize. De asemenea, relaţiile contractuale între RCS şi RDS prevedeau sume modice de chirie pentru utilizarea infrastructurii folosite. Chiar şi aşa, erau înregistrate datorii la plata chiriei.
O precizare trimisă jurnaliştilor de Electrica Muntenia Nord arată că RCS-RDS foloseşte ilegal drept suprort aproximativ 100 de mii de stâlpi, adică două treimi din totalul acestora.
Compania ar avea nevoie de milioane de euro pentru a intra în legalitate cu infrastructura pentru transmisia semnalului. Însă RCS-RDS a acumulat datorii de peste 800 milioane euro. Operatorul de cablu are nevoie urgentă de refinanţare şi până acum nici o bancă nu şi-a arătat public disponibilitatea de a credita RCS-RDS.
Până în prezent, RCS-RDS nu a oferit nici un punct de vedere faţă de toate aceste aspecte.