Antena 3 CNN Economic Biz News Business SUA. După ce a rezistat celor două războaie mondiale, banca Lehman Brothers dă faliment

SUA. După ce a rezistat celor două războaie mondiale, banca Lehman Brothers dă faliment

SUA. După ce a rezistat celor două războaie mondiale, banca Lehman Brothers dă faliment
15 Sep 2008   •   11:54

Banca americană de investiţii Lehman Brothers cere protecţie din partea autorităţilor sub legea falimentului. Solicitarea nu include şi divizia de brokeraj şi alte câteva active ale sale, printre care şi firma de consultanţă Neuberger Berman. Cu toate acestea, Lehman Brothers se gândeşte să vândă ulterior şi brokerajul, dar şi să externalizeze divizia de management al investiţiilor.

Timpul este esenţial pentru Lehman, activele pe care aceasta încearcă să le vândă devalorizându-se din minut în minut, datorită neîncrederii oamenilor în dealerii companiei.

După săptămâni de speculaţii, soarta băncii a fost pecetluită duminică, după ce Bank of America şi banca britanică Barclays şi-au retras ofertele de preluare.

Bank of America a optat pentru preluarea grupului financiar Merrill Lynch, pentru 50 miliarde dolari, urmând să devină cea mai mare companie de brokeraj din Statele Unite, potrivit Reuters.

Situaţia din America este cu adevărat critică, în contextul în care criza creditelor a afectat o institutie cu o tradiţie de 158 de ani, care a supravieţuit celor două războaie mondiale.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close