Antena 3 CNN Economic Biz News Business Banca Rothschild propune Marii Britanii să privatizeze autostrăzile pentru 100 miliarde lire sterline

Banca Rothschild propune Marii Britanii să privatizeze autostrăzile pentru 100 miliarde lire sterline

Banca Rothschild propune Marii Britanii să privatizeze autostrăzile pentru 100 miliarde lire sterline
Sursa foto: autostrada
31 Aug 2009   •   18:00

Banca de investiţii NM Rothschild a propus politicienilor britanici un plan de privatizare a reţelei de autostrăzi din Marea Britanie pentru a obţine fonduri de 100 de miliarde de lire sterline, destinate susţinerii finanţelor publice, potrivit cotidianului local The Times.

Companiile de administrare a drumurilor şi fondurile de investiţii în infrastructură vor concura pentru operarea autostrăzilor, se arată în planul băncii.

O variantă ar fi ca statul să plătească operatorilor pentru întreţinerea drumurilor sau taxarea directă a conducătorilor auto de către companii.

"Nu este neobişnuit ca diferite organizaţii să prezinte propuneri ministerelor, însă în final deciziile sunt luate de instituţiile statului, iar în prezent nu există planuri de a vinde o participaţie la Autoritatea pentru Autostrăzi", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor.

NM Rothschild s-a aflat în spatele mai multor privatizări importante din Marea Britanie în anii 1980 şi 1990, precum cele ale companiilor naţionale din domeniile producţiei de oţel, gaze şi cărbune.

Antena3.ro

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close