Antena 3 CNN Economic Biz News Business Aurul întrece un nou record de preţ: 39 de dolari pe gram

Aurul întrece un nou record de preţ: 39 de dolari pe gram

Aurul întrece un nou record de preţ: 39 de dolari pe gram
Sursa foto: aur
09 Noi 2009   •   11:20

Preţul aurului a înregistrat luni un nou maxim record, depăşind 1.100 de dolari pe uncie ( 39 de dolari pe gram ) pe pieţele europene, după un avans de peste 5% înregistrat săptămâna trecută, pe fondul deprecierii dolarului în raport cu euro, transmite Reuters. În bani româneşti, gramul de aur reprezintă, astfel, echivalentul a aproape 113 lei.
Deprecierea monedei americane creşte atractivitatea activelor denominate în dolar, cum sunt aurul şi alte metale preţioase, minereurile, petrolul sau acţiunile şi alte active de pe piaţa SUA.
Cotaţia unciei de aur (28,3 grame) urcase, până la ora 7:34 GMT, la 1.106,15 dolari, faţă de inchiderea de 1.096,3 dolari de la finele săptămânii trecute.
Dolarul s-a deperciat, luni, după ce miniştrii finanţelor şi şefii băncilor centrale din statele G20 nu s-au înţeles asupra unor măsuri concrete privind soluţionarea dezechilbirelor macroeconomie globale. Datele oficiale privind şomajul din Statele Unite arată că în viitor politica monetară s-ar putea înăspri.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close