"Disciplina fiscală este esenţială şi de aceea am susţinut semnarea şi ratificarea Tratatului de stabilitate în UE. Ne-am înţeles încă de dimineaţă în coaliţie, să încheiem un protocol în ce priveşte semnarea tratatului, pentru că acest lucru nu e în interesul coaliţiei şi invităm şi opoziţia să semneze acest protocol, pentru că nu face parte din dezbaterile politice, este vorba de un tratat de guvernanţă fiscală", a declarat, luni, liderul UDMR, Kelemen Hunor, după consultările la care puterea şi opoziţia au fost invitate de către şeful statului.
Întrebat care sunt urmările dacă opoziţia nu va semna acest tratat, Kelemen Hunor a spus că el consideră că acest lucru este necesar, pentru că este vorba de un tratat de guvernanţă fiscală, şi nu o chestiune politică, iar susţinerea actului de către opoziţie ar însemna un prim pas către un dialog constructiv.
Kelemen Hunor a spus spus că acest dialog cu opoziţia ar putea avea loc "marţi, miercuri sau cel mai târziu săptămâna viitoare".
PDL susţine semnarea de către România a Tratatului de stabilitate în Uniunea Economică şi Monetară, a declarat, luni, preşedintele democrat-liberalilor, Emil Boc, după ieşirea de la Palatul Cotroceni, unde au avut loc consultările cu şefului statului.
Duminică, preşedintele Traian Băsescu a invitat puterea şi opoziţia la consultări la Cotroceni, în cursul zilei de luni. Reprezentanţii USL nu au răspuns invitaţiei şefului statului.
Preşedinţii partidelor şi formaţiunilor reprezentate în Parlament au fost invitaţi la discuţii privind dialogul dintre partide şi funcţionarea Legislativului, precum şi perspectivele ratificării de către România a Tratatului de stabilitate în Uniunea Economică şi Monetară.
Referitor la Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a arătat că Uniunea recunoaşte necesitatea adoptării acestui document.