Antena 3 CNN Economic Biz News Protestele din ţară blochează afacerile investitorilor. Oamenii de afaceri români riscă să piardă contracte de milioane de euro

Protestele din ţară blochează afacerile investitorilor. Oamenii de afaceri români riscă să piardă contracte de milioane de euro

Protestele din ţară blochează afacerile investitorilor. Oamenii de afaceri români riscă să piardă contracte de milioane de euro
de M.Z.    |    24 Ian 2012   •   23:37

Protestele îi sperie pe investitorii străini. De teama violenţelor pe care le-au văzut la televizor, unii oameni de afaceri şi-au amânat vizitele în ţara noastră. În acest fel, oamenii de afaceri români riscă să piardă contracte de milioane de euro.

"Nu mai vor să vină decât la o dată când în România, în Bucureşti vor înceta aceste manifestaţii, deoarece ei au văzut părţile dure unde s-au spart capete, unde s-a furat", spune Marin Cruţescu, directorul unei firme de construcţii.

Afaceristul român urma să vândă, în Italia, materiale de construcţii. Exporturile erau gura de oxigen de care avea nevoie după ce, în criză, afacerile lui au scăzut de patru ori.

În situaţia lui Marin Cruţescu s-ar putea afla şi alţi oameni de afaceri, în perioada următoare, atrag atenţia reprezentanţii întreprinderilor mici şi mijlocii din România.

"Protestele influenţează negativ economia, investitorii se sperie când văd astfel de manifestaţii", a declarat Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România.

Investiţiile străine directe în România au scăzut în primele 11 luni ale anului trecut cu 36% şi au ajuns la 1,6 miliarde de euro.


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Patru pescari au murit după ce au băut dintr-o sticlă de pe fundul oceanului
x close