Antena 3 CNN Economic Biz News "Nu mai avem visuri, nu mai avem speranţe. Aici toată lumea moare încet!" Cum e viaţa unui tânăr de 22 de ani în ţara haosului

"Nu mai avem visuri, nu mai avem speranţe. Aici toată lumea moare încet!" Cum e viaţa unui tânăr de 22 de ani în ţara haosului

"Nu mai avem visuri, nu mai avem speranţe. Aici toată lumea moare încet!" Cum e viaţa unui tânăr de 22 de ani în ţara haosului
de O.P.    |    16 Mai 2012   •   12:11

Nikos Savvatis stă alături de prietenii lui pe treptele din Piaţa Syntagma, uitându-se către clădirea Parlamentului... "Este haos acum în Grecia", spune tânărul de 22 de ani, în timp ce arată cu mâna spre clădirea crem.

Nikos nu are slujbă, şi situaţia nu s-a schimbat nici în ultimii doi ani. "În fiecare zi când plec de acasă mă duc să îmi caut de lucru, însă ei (angajatorii) îmi spun că nu mai au bani, aşa că nu îşi mai permit să angajeze oameni noi".



Într-o ţară sufocată de datorii uriaşe, ultimele date oferite de Eurostat arată o realitate îngrijorătoare: 1 din 5 oameni nu are loc de muncă. Însă totul se înrăutăţeşte brusc în ceea ce-i priveşte pe tinerii sub 25 de ani: în cazul lor, 50% din ei nu muncesc.

"Nu mai avem visuri. Aici toată lumea moare. Noi, tinerii nu mai avem speranţe", continuă Nikos. Recent s-a mutat din Corfu în Atena pentru că tatăl său a avut probleme medicale. Este atât de disperat încât nu vrea un loc de muncă în care să facă ce a învăţat la şcoală, ci vrea doar să muncească... orice.

"Orice merge... numai să muncesc".



Măsurile de austeritate au pus Grecia într-o situaţie disperată, iar oamenii de rând sunt primii care resimt acest lucru. În apropiere de Piaţa Klavthomos, studenta de 20 de ani Anna Rolsvou se joacă cărţi împreună cu prietena ei Mirella. Nici ea nu este optimistă în ceea ce priveşte viitorul ei: "Eşti printre cei norocoşi dacă ai un loc de muncă. Dacă este primul tău an de muncă, nici măcar nu eşti plătit pentru asta. Munceşti gratis, pentru experienţă... Viaţa aici este din ce în ce mai scumpă. Grecii nu mai au speranţă".





×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Au apărut primele subiecte la Matematică de la Evaluarea Națională 2024
x close