Antena 3 CNN Economic Biz News Gates: Ţările sărace vor avea în 2035 venituri pe cap de locuitor mai mari decât are China în prezent

Gates: Ţările sărace vor avea în 2035 venituri pe cap de locuitor mai mari decât are China în prezent

Gates: Ţările sărace vor avea în 2035 venituri pe cap de locuitor mai mari decât are China în prezent
de S.T.    |    21 Ian 2014   •   20:51

Bill Gates, cel mai bogat om de pe planetă, este de părere că până în 2035 chiar şi cele mai sărace ţări din lume vor avea venituri pe cap de locuitor mai mari decât veniturile existente în prezent în China, scrie Bloomberg.

Gates a contrazis, în scrisoarea anuală a Bill & Melinda Gates Foundation, "trei mituri" care blochează progresul şi anume că ţările sărace sunt condamnate să rămână sărace, ajutoarele străine sunt o mare pierdere, iar salvarea vieţilor duce la suprapopulare.

"Convingerea că lumea merge într-o direcţie greşită, că nu putem rezolva sărăcia extremă şi bolile, este o greşeală. Este dăunător. După aproape orice criteriu, situaţia din lume este mai bună ca niciodată. Peste două decenii va fi şi mai bine", a scris Gates.

Aproape toate ţările vor avea venituri aproape medii sau mai mari, după criteriile actuale, până în 2035, consideră Gates, potrivit căruia acestea vor învăţa de la vecinii mai performanţi şi vor beneficia de inovaţii precum noi vaccinuri, seminţe mai bune şi revoluţia digitală.

Citeşte şi:

Bogaţii lumii, mai bogaţi cu peste 500 miliarde de dolari la sfârşitul lui 2013. Bill Gates, principalul câştigător




×
Subiecte în articol: Bill Gates
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Imagini exclusive cu tinerii găsiți morți într-o cameră de hotel
x close