Antena 3 CNN Economic Biz News Femei în lumea bărbaţilor. Doamna care recucereşte bucătăria

Femei în lumea bărbaţilor. Doamna care recucereşte bucătăria

Femei în lumea bărbaţilor. Doamna care recucereşte bucătăria
07 Mar 2013   •   13:38

CORNELIA GHIŞOI, Lady Chef România şi Estul Europei, spune că lumea bucătăriei este condusă de bărbaţi, deşi, de fapt, aparţine femeilor. Adaugă că a reuşit pentru că a ştiut ce îşi doreşte şi ce are de făcut ca să-şi împlinească visul şi că şi-a ales să lucreze permanent în echipă cu oameni de valoare.

Artiştii Julio Iglesias, Tiziano Ferro, Susan Sarandon, Toto Cutugno, Celine Dion şi preşedintele Chinei sau al Austriei, primul ministru al Israelului, fostul dictator Nicolae Ceauşescu, generalul Stănculescu, Regele Mihai şi familia, foştii preşedinţi Emil Constantinescu şi Ion Iliescu au gustat mâncărurile pregătite de Cornelia Ghişoi şi echipa sa. Au promovat preparatele româneşti şi au fost aplaudaţi. „Mai ales în meseria noastră, bărbaţii au o activitate mai notabilă. Acest lucru nu înseamnă că ei deţin supremaţia, ci doar că ei pot face un lucru care a fost hărăzit femeilor”, afirmă Lady Chef.

Deşi nu este adepta faptului că în spatele fiecărei femei stă un bărbat puternic, precizează că soţul şi fiul său au sprijinit-o puternic în carieră şi mai spune că nu există niciun obstacol pentru un om care stăpâneşte bine un domeniu.

Distincţia de Lady Chef i-a fost acordată în 2008, la o competiţie dedicată congresului mondial al bucătarilor WACS (Asociaţia Mondială a Bucătarilor şi Cofetarilor), unde şi-a prezentat realizările competiţionale - diplome, medalii – alături de alţi reprezentanţi ai lumii gastronomice. Pentru celelalte zone de pe mapamond au fost desemnate colege din Canada, Germania sau Italia. Printre meniurile cu care cucereşte de fiecare dată publicul se numără terina din ficat de raţă cu mousse de mere şi ghimbir, crema de ţelină cu spumă de trufe, roşii uscate şi piept de fazan umplut cu fistic, ruloul de doradă cu sos de muştar Dijon, cu millefeuilles, roşii şi mozzarella, sos de şampanie cu ciboulette, piure de mango şi creveţi Black Tiger şi deserturile sorbet de rubarbă sau mousse de mascarpone cu ciocolată albă. Lumea gastronomiei aparţine bărbaţilor tocmai pentru că munca fizică înseamnă 20-24 de ore de stat în picioare când sunt expoziţii în pregătire sau mese speciale, consum psihic în organizarea şi coordonarea unei echipe, comunicarea şi instruirea colaboratorilor, gestionarea mărfii, controlul calităţii produsului finit şi responsabilitate pentru toţi membrii echipei.

Citeşte articolul integral pe IncomeMagazine.ro.


×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close