Antena 3 CNN Economic Biz News Economia românească, creştere peste aşteptări în 2015. Raport al Băncii Mondiale

Economia românească, creştere peste aşteptări în 2015. Raport al Băncii Mondiale

crestere.jpg
Foto: Agerpres
11 Iun 2015   •   10:01

Banca Mondială a revizuit în creștere, la 3%, estimările privind avansul economiei românești în acest an, de la 2,9% cât estima în ianuarie, se arată în raportul bianual "Global Economic Prospects".

În 2016, România va avea o creştere economică de 3,2%, iar pentru 2017, creşterea economică a ţării noastre a fost revizuită în scădere, de la 3,9% la 3,5%.

Potrivit raportului Băncii Mondiale, regiunea Europa emergentă și Asia Centrală (din care face parte și România) va înregistra o încetinire a ritmului de creștere economică, de la 2,4% în 2014, până la 1,8% în 2015.

"Scăderea preţului petrolului și tensiunile geopolitice sunt doar parțial compensate de revenirea moderată din zona euro. Revenirea a fost una inegală în întreaga regiune, afectată de moștenirile crizei financiare globale, în special de bilanțurile băncilor (Bulgaria, Serbia și într-o mai mică măsură România", se arată în raportul Băncii Mondiale.

Bugetul României pentru 2015 este fundamentat pe o creștere economică de 2,5%, iar produsul intern brut este estimat la 709,681 milioane de lei, informează Agerpres.

×
Subiecte în articol: crestere economica Economia României
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close