Antena 3 CNN Coronavirus Raed Arafat, lista localităților aflate în scenariul roșu: "22 de municipii și 15 orașe au rata de incidență peste 3 la mie”

Raed Arafat, lista localităților aflate în scenariul roșu: "22 de municipii și 15 orașe au rata de incidență peste 3 la mie”

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că 22 de municipii și 15 orașe din România au trecut de pragul de 3 la mie, rata de incidență a cazurilor de coronavirus. Arafat a evidenţiat faptul că numărul în continuă creştere a cazurilor pozitive poate amplifica presiunea la care spitalele sunt supuse în acest moment, când abia mai fac faţă.

Raed Arafat, lista localităților aflate în scenariul roșu: "22 de municipii și 15 orașe au rata de incidență peste 3 la mie”
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    21 Oct 2020   •   00:01

Raed Arafat a declarat marţi în cadrul unei emisiuni la Digi24 că în acest  moment "avem 615 localități care au incidență între 1,5 și 3 la mia de locuitori. Sunt 44 de municipii și 50 de orașe care se înscriu la aceste cote de incidență. În schimb, sunt 255 de localități în toată țara care au depășit rata de incidență de 3 la mie".

 Printre oraşele care au depăşit rata de 3 la mie se numără şi București, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Reșița, Sfântu Gheorghe, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Zalău, Alexandria, Râmnicu Vâlcea.

Raed Arafat consideră că odată cu creşterea numărului de cazuri de COVID va creşte şi presiunea pe spitale şi pe sistemul sanitar, care abia mai fac faţă situaţiei actuale

„De aici vine presiunea. Creșterea numărului duce la creșterea cifrei în terapie intensivă și a presiunii pe spitale și pe sistemul sanitar. Sperăm că măsurile care s-au luat recent, dacă sunt respectate, să ducă la sistarea creșterii, cel puțin să ne oprim la un platou, dacă nu putem să mergem către o curbă descendentă, dar asta înseamnă că o perioadă o să avem o presiune pe sistemul sanitar, pentru că 3.000 - 4.000 și ceva de cazuri pe zi înseamnă un număr important de cazuri la terapie intensivă”, a precizat secretarul de stat, Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close